20. ledna 2016 • 13:10

Policie: Sisák a spol. podvedli ve Slavii Řebíčka, ten platil 25 milionů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý majitel Slavie Aleš Řebíček se měl stát obětí podvodu. Vyplývá to z policejního vyšetřování skupiny kolem podnikatele Petra Sisáka, o kterém informovalo Právo.



Řebíčka měla obrat Sisákova skupina o 25 milionů korun zinscenováním fiktivního insolvenčního řízení ve společnosti Falkonida, které zahrnovalo smyšlenou pohledávku vůči Slavii v řádu stamilionů korun. Ve skutečnosti však podle vyšetřovatelů žádný takový závazek Slavie neexistoval.

„Aleš Řebíček tak byl uveden v omyl,“ uvádí se v textu obvinění. Bývalý ministr dopravy, který Slavii ovládal až do loňského podzimu, byl následně dotlačen k jednání o odkoupení pohledávek, k němuž došlo v dubnu 2014 za 24,7 milionu korun. Sisák tato i další obvinění nesouvisející s fotbalem odmítá a už se sám přihlásil na policii.

O Sisákovi se hovořilo jako o majiteli Slavie v roce 2011, třebaže byl za oficiálního vlastníka uváděn Antonín Franc, který dělal údajně Sisákovi řidiče. Řebíček prodal Slavii v září čínské společnosti CEFC, menšinový podíl má její současný ředitel Jiří Šimáně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud