13. dubna 2016 • 04:57

Bohemians haní v Anglii! Klokana vybrali mezi 10 nejošklivějších znaků

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O Bohemians Praha 1905 se píše v zahraničí. Ale v jiných souvislostech, než by si populární klub z pražských Vršovic představoval. Britský deník Daily Mail sestavil žebříček deseti fotbalových klubů s nejošklivějšími znaky. A právě český klub se v této společnosti objevil po boku Neapole, Wolfsburgu či New Yorku Red Bulls.



„Po úspěšném turné po Austrálii ve 20. letech si tehdy československý klub AFK Vršovice změnil název na Bohemians a do znaku vložil klokana,“ shrnuli v Daily Mail, jak Bohemians přišli ke svému symbolu. „Byl by to hezký příběh, ale zelený klokan ve znaku klubu, který pochází ze střední Evropy, je přeci jenom trochu zvláštní,“ zní vysvětlení, proč český klub zařadili do nejhorší desítky.

GALERIE | Podívejte se na znaky klubů, které jsou podle Daily Mail neošklivější

Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

Společně s „klokany“ se do výběru dostala velká jména - Zenit Petrohrad či Wolfsburg. U New Yorku Red Bulls si deník rýpl do znaku, do kterého výrazně pronikl výrobce energetických nápojů jako hlavní sponzor. „Raději bychom toto logo neviděli v každé uličce s nápoji v supermarketu.“

Také Neapol nevyšla z hodnocení příznivě. „I když jednoduchý znak s písmenem N a modrými barvami znázorňující Neapolský záliv působí moderně, na náš vkus je příliš minimalistický. Kde je například rok založení, nebo motto v italštině?“ ptá se Daily Mail.

Článek měl velký ohlas. Ozval se Zenit Petrohrad. "Tady je deset nejhorších znaků novin všech dob," vzkázal poslední ruský mistr. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud