3. října 2016 • 22:07

Revoluce? Šéf FIFA Infantino chce mistrovství světa se 48 týmy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezident mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianni Infantino během akce na univerzitě v Bogotě uvedl, že bude prosazovat mistrovství světa dokonce se 48 týmy. Dosud Infantino hovořil pouze o zvýšení počtu účastníků ze současných 32 na rovných čtyřicet.



Podle návrhu představeného v kolumbijské metropoli by 32 týmů v dějišti turnaje čekalo kvalifikační předkolo a pro poraženou šestnáctku mužstev by MS hned po jednom utkání skončilo. Postupujících 16 týmů by se přiřadilo k 16, které by byly nasazeny přímo do základních skupin, a šampionát by pak pokračoval tradičně s 32 účastníky.

"Máme různé nápady, abychom našli nejlepší řešení. Budeme o nich tento měsíc jednat a všechno se rozhodne v roce 2017," citovala Infantina kolumbijská média. Mluvčí FIFA následně uvedl, že výroky jeho šéfa odpovídají skutečnosti.

Infantino byl zvolen prezidentem mezinárodní federace letos v únoru po korupční aféře Seppa Blattera. Jedním z jeho předvolebních slibů bylo právě rozšíření počtu účastníků mistrovství světa na čtyřicet.

Gianni Infantino se nebojí reformy mistrovství světa
Gianni Infantino se nebojí reformy mistrovství světa

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud