13. října 2016 • 12:52

Česko bude v Londýně reprezentovat mostecký Messi. Zaujal i trenéry Sparty

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jmenuje se Zdeněk Weickert, je mu sedmnáct let – a tento týden se mu dost významným způsobem změnil život. Krajní záložník Mostu totiž vyhrál republikové kolo talentové soutěže Nike Academy Most Wanted a bude Česko zastupovat v Londýně na světovém finále. Svou nevšední rychlostí navíc zaujal trenéry pražské Sparty, která ho chce pozvat na testy.



Nike Academy Most Wanted je unikátní projekt pro mladé fotbalisty ve věku 16-21 let bez profesionálního kontraktu, kterým má dát šanci prorazit ve velkém fotbale. České kolo soutěže proběhlo tohle úterý v tréninkovém centru Sparty na pražském Strahově, kam se dostavilo 86 uchazečů. Na základě několika cvičení proběhla jejich selekce a dvaadvacet nejlepších se pak utkalo v zápase na 2x 15 minut, po němž padl definitivní verdikt.

Odborná porota složená z trenérů mládeže Sparty na čele s Petrem Havlíčkem (U16) nakonec jako vítěze určila Zdeňka Weickerta z Mostu.

„Bylo to docela těžké rozhodování, v úvahu přicházelo víc hráčů jako adepti na vítězství, ale nakonec jsme se rozhodli pro Zdeňka, protože byl opravdu hodně rychlý,“ uvedl Havlíček, který navíc subtilního fotbalistu doporučí svým kolegům ze staršího dorostu.

„Zdeněk je určitě zajímavý hráč, budeme se o něm tady na Spartě bavit. Každopádně by bylo zajímavé ho zkusit v konfrontaci s našimi hráči,“ přiznal.

Spokojený vítěz Zdeněk WeickertFoto Nike

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud