18. listopadu 2016 • 10:29

MŮJ PRVNÍ GÓL: První reprezentační byl nejhezčí, říká Štajner

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Momentálně baví diváky v divizi, kde nastupuje za Chrastavu, ale milovaly ho desetitisíce fanoušků, a to i za hranicemi. Jiří Štajner fotbalově básnil v bundeslize za Hannover, v Liberci se stal legendou, která se podepsala pod dva zdejší tituly. A s národním týmem se podíval na mistrovství světa do Německa. „Moje první reprezentační branka byla určitě ta nejhezčí, přestože nebyla příliš důležitá. Padla proti Moldavsku,“ říká člen Klubu ligových kanonýrů (106 gólů).



„Začínal jsem v Senohrabech, odkud pocházím a kde jsme si kopávali s kamarády. K fotbalu mě přivedl táta. V žákovských kategoriích jsem hrál v útoku, kde jsem zůstal po celou dobu mé kariéry.

Některé branky z mládežnických let se mi vybavují, ale už hůř, protože jsem jich střílel poměrně dost a je to už velmi dávno. Cesta do ligy nebyla snadná. Když jsem se do ligy dostal úplně poprvé, bylo to sice docela jednoduché, ale potom jsem na nějaký čas kvůli zranění vypadl a cesta zpět už tak lehká nebyla. 

MŮJ PRVNÍ GÓL: První reprezentační byl nejhezčí, říká Štajner
Video se připravuje ...

První ligový zápas jsem odehrál na vyprodaném stadionu ve starém Edenu. Hráli jsme v derby proti Spartě. Nastoupil jsem na posledních patnáct minut. Zápas jsme prohráli 0:1.

Můj první ligový gól padl na stadionu v Liberci. Bylo to v prvním domácím utkání proti Opavě. Po rohovém kopu vracel Martin Jiránek míč před bránu a já vstřelil gól tradičně hlavou.

Reprezentace by pro hráče měla znamenat to nejvíc. Pro mě to byla čest a byl jsem rád, že jsem měl možnost nastupovat v národním dresu. Moje první reprezentační branka byla určitě ta nejhezčí a patřila mezi mé nejkrásnější, přestože nebyla příliš důležitá. Padla v Olomouci v zápase proti Moldavsku. Dokázal jsem projít skoro celým hřištěm a levou nohou vystřelil na zadní tyč.

Jiří Štajner na libereckém stadionu
Jiří Štajner na libereckém stadionu

Povedlo se mi vstřelit hodně důležitých i hezkých branek. Pěkný gól se mi povedlo dát například v bundeslize na Bayernu, kde jsme ale s Hannoverem prohráli.

Za svůj velký úspěch považuju osm strávených let v bundeslize. Mezi největší týmové úspěchy bych zařadil především získané mistrovské tituly za Slovan Liberec.

Teď stále hraju divizi za Chrastavu. Tým je nováček soutěže a bojujeme. Nacházíme se v prostředku tabulky. Dávat góly se mi docela daří a je to vždycky příjemný pocit. Nejsem však hráčem, který by branky příliš slavil. Fotbal pro mě znamená všechno. Odmalička jsem fotbal miloval a miluju ho nadále. Budu ho hrát tak dlouho, dokud to bude možné.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud