13. prosince 2016 • 15:32

Redaktor Sportu Stanislav Hrabě: Setkání s Ronaldem? Nic příjemného

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na otázky čtenářů iSport.cz v ONLINE rozhovoru odpovídal fotbalový redaktor deníku Sport Stanislav Hrabě, který do ankety Zlatý míč hlasuje za Českou republiku od roku 1994. Co si myslí o Cristianu Ronaldovi, který prestižní anketu ovládl již počtvrté? Jaký má názor na kouče Sparty Davida Holoubka či zda má Slavia na to, aby v jarní části zaútočila na titul? Odpovědi Stanislava Hraběte si přečtěte níže.



Stanislav Hrabě

Šárka, 13. prosince 2016
Dobrý den, máte nějaký osobní problém s C.Ronaldem? Tento rok vyhrál Ligu Mistrů, Evropský šampionát, vstřelil dohromady přes 50 gúlů, přidal x asistencí, ale Vy ho stále nechcete zvolit:) Děkuji za vysvětlení
Již jsem odpovídal, děkuji za Vaše otázky.
Patrik, 13. prosince 2016
Pane Hrabě, můžete mi vysvětlit, proč když je to anketa o nejlepšího fotbalistu sezóny, tak vy pokaždé hlasujete pro hráče, který to nikdy nevyhrál? Toto není ocenění pro nejlepšího hráče z nejlepšího týmu, ale pro nejlepšího hrače ze všech týmů a to CR a Messi v těch minulých letech pokaždé byli a vy dáváte hlasy jiným hráčům.
Dal jsem na první místo Ronalda i Messiho v letech, kdy si myslím, že byli nejlepšími fotbalisty. V roce 2003 jsem hlasoval pro Pavla Nedvěda a jestli to nevíte, tak Zlatý míč získal. Nechápu Vaši otázku.
Martin, 13. prosince 2016
Dobrý den, pane Hrabě! Osobně vítám, že ocenění je znovu výhradně pod křídly France Football. Akorát si myslím, že tomuto ocenění by slušel podobný galavečer, jako tomu bylo v uplynulých letech, kdy anketu spolupořádala FIFA. Jaký je váš názor, případně uvažuje se o změnách do budoucna?
Záměry časopisu France Football neznám, určitě budou hledat co nejdůstojnější formu pro vyhlášení výsledků ankety.
respectak, 13. prosince 2016
To se snažíte byt zajímavý, když nominujete na prvni mista každoročně hráče, kteří jsou jasnými outsidery
Loni jsem dal na první místo Messiho a až si prohlédnete výsledky, zjistíte, že vyhrál.
Radim Dostal, 13. prosince 2016
Dobry den.. Co rikate na nemeckou bundesligu.??? Jak je mozne ze tymy jako Hamburg,Bremen,Stuttgart(spadl loni do druhe ligy) jak je mozne ze v takovych metropolich kde je zcela jiste finance nehraji roli upada uz nekolik let vykonost techto muzstev??
Z tradic se žít nedá.
Petr, 13. prosince 2016
Osobně však dávám na první místo Messiho, neboť u něj převládají právě ty mimofotbalové vlastnosti. Je mnohem skromnější, přístupnější, sympatičtější. Na to jste přišel jak?
Sledováním jejich chování z médií i osobních zkušeností. Setkání s Ronaldem není nic příjemného, Messi je naopak velice sympatický fajn chlapík.
Adam, 13. prosince 2016
Dobrý den, myslíte si že je vůbec, nebo se rodí, nějaký český hráč, který by mohl tuto trofej dostat nebo alespoň být nominován?
Věřím, že už je a další se ještě narodí. Třeba Václav Černý by se k tomu mohl přiblížit.
Filipecek, 13. prosince 2016
Stanislave jak byste ohodnotil slovenskou ligu je taktéž dosti kvalitní?
Je na nižší úrovni než česká.
Karel P, 13. prosince 2016
Dobrý den, chtěl bych se zeptat co je pravdy na tom že Michael Lüftner má namířeno do Slavie nebo Sparty? Vím ze je to tahoun úspěšně jednadvacítky za kterou odehrál všechno a pan Lavička na něj sází.
Lüftner je zajímavý mladý hráč a přestup do jednoho z těchto pražských klubů by mu v kariéře hodně pomohl.
Luboš, 13. prosince 2016
Griezman je skvělý hráč,spíš se divím že někdo mohl vypustit takovou hloupou otázku,stačí se podívat na zápasy třeba proti nám(Real)jak je nebezpečný,podle mě nebezpečnější než trio MSN. Že se mu dařilo na ME byl pouze důsleek jeho formy,myslím že s K Benzemou by to byla nejlepší dvojice ME, a jak se vám líbil Bales? a souhlasil by jste s tím.
Souhlasím s Vámi.
Filipecek, 13. prosince 2016
Dobrí den Stanislave jaký si myslíte že je významnější Zlatý míč od FIFA nebo od France Footballu
Jednoznačně France Football, kde komercializace nedosahuje takových rozměrů.
Jirka, 13. prosince 2016
Jaký je váš názor na Univerzitu Slavie ? Všiml jsem si, že jste častým účastníkem
Univerzit se účastním z funkce emeritního předsedy Komise pro historii a statistiku FAČR. Připomínat historii v této podobě je velice krásná a záslužná činnost.
David Špička, 13. prosince 2016
Dobrý den, hodně jsem četl že Ronaldo byl pár dní dopředu informován že vyhrál, je to pravda?
Nejspíše to pravda je, časopis France Football v předstihu získával luxusní materiály na vyhlášení ankety. Asi je jasné, že mu to předem řekli a navštívili ho.
Jirka, 13. prosince 2016
Dobry den, pane Hrabě vím,že nemáte vestečkou kouli, ale postoupila by pri aktualni forme Slavia přes Brusel do skupiny... 2.bude Jan Sýkora pokud se přestup upečeme nebo se pres konkurenci neprosadi. Díky za odpověď
Věšteckou kouli nemám, šanci by samozřejmě měl mnohem větší. O Sýkorovi již byla řeč.
Tomáš , 13. prosince 2016
Co říkáte na formu Bořka Dočkala, myslíte, že by se měl vydat ještě do zahraničí na konci sezóny? A pokud možno kam? (Francie, Německo, Anglie čicŠpanělsko)
Myslím, že Bořka Dočkala je pro naší ligu škoda, má na víc. Osobně mu přeji, aby ještě nějaké zahraniční angažmá zažil.
Pavel, 13. prosince 2016
Dobrý den. Jaký je váš názor na současný fotbal? Osobně se mi příliš nelíbí, kam se fotbal vyvíjí a přijde mi stále méně atraktivní, ať už po herní stránce či ekonomické kvůli penězům, které se v něm točí. Navíc se dost rozmohlo simulování a téměř se na to neupozorňuje. Zajímal by mě váš pohled.
Jako všechno fotbal se vyvíjí, souhlasím však s heslem některých osvícených funkcionářů, že byznys se má dělat pro fotbal a ne obráceně.
Luboš, 13. prosince 2016
Co si myslíte o situaci, která se děje s Chapeconse?
Je to velice smutná záležitost, bohužel podobných neštěstí pamatuji více. R.I.P.
Vincent, 13. prosince 2016
Dobry den, chtel bych se zeptat co rikate na Davida Holoubka a ma podle Vas Sparta sanci na titul?
O panu Holoubkovi jsem už mluvil, Sparta na titul šanci má.
Tomáš , 13. prosince 2016
Myslíte, že v době 10 let, získá zlatý míč nebo se alespoň umístí v top 10 nějaký český hráč?
Moc bych si to přál.
Robert, 13. prosince 2016
Dobrý den pane Hrabě, četl jste knihu "ZLATÝ MÍČ" od pánů Macha a Urbana? Patřila v mládí a vlastně stále patří mezi mé nejoblíbenější. Neuvažujete, že by jste napsal její pokračování (ve stejném duchu)? Děkuji.
Knihu jsem četl, mám ji doma v knihovně. O pokračování neuvažuji, ostatně minulý rok ho napsal Zdeněk Pavlis.
Míra, 13. prosince 2016
Dobrý den, prozradíte jaký máte Vy osobně klíč podle jakého hlasujete? Jestli je pro Vás rozhodující kolik hráč vyhrál trofejí, vstřelil gólů, nebo jaký je třeba jeho přínos pro mužstvo?
Již jsem vysvětloval.
Martin , 13. prosince 2016
Dobrý den, od kterého roku posíláte hlasy do této ankety? A mohu se zeptat zda-li jste, případně kolikrát, zařadil mezi elitní trojici českého fotbalistu?
Od roku 1994 po rozdělení fotbalu v Československé federaci. Měl jsem to potěšení, že jsem vícekrát, především v letech 1996, 2003 a 2004 mohl dát i hlas českým fotbalistům.
Marťan, 13. prosince 2016
Dobry den Myslíte si, ze je David Holoubek správným muzem pro Spartu? Koho byste Sparte doporučil jako posilu a kde je největší slabina Sparty v sestavě. Dekuji
Trenér David Holoubek se mi moc líbí a fandím mu. Bráním se ovšem dělat velice předčasné soudy a jeho osobu glorifikovat. Zda byl vhodným trenérem pro Spartu, ukáže až čas.
Michal, 13. prosince 2016
Dobrý den, zajímal by mě důvod Vaší volby v anketě. V minulých ročnících jste řekl, že jste nevolil Ronalda kvůli žádné významné týmové trofeji v daném roce (MS nebo Euro),ale letos jste ho opět nedal na první místo, i když už se kromě klubových trofejí s Realem Madrid konečně podílel i na vítězství s reprezentací na Euru, což byla vrcholná akce v tomto roce. Díky za odpověď.
Již jsem vysvětloval.
kostas, 13. prosince 2016
Zdravim.jednoduchy dotaz.Pise se jak Ronaldo dal goly,co vyhral,ale co Neuer pred dvema lety?vyhral vse a byl velka opora
Osobně se stále složitě smiřuji s faktem, že za rok 2014 nezískal Zlatý míč nikdo z famózního německého týmu - mistrů světa. Stejně tak je prapodivné, že Španělsko šest let vládlo fotbalu - dvakrát mistr Evropy, jednou mistr světa - a nemá ani jeden Zlatý míč. Neuera bych jako vítěze vítal.
Jarek, 13. prosince 2016
Dobrý den, ztotožňuji se s Vaší volbou Griezmanna. Příjde mi "správná" - myslím, že neustálé omílání dvou jmen, i když veskrze nedostižných, ubývá anketě na vážnosti, atraktivnosti a sledovanosti. Přesto se Vás chci zeptat: co si myslíte o současném systému volby? O tom, že se volí prakticky jen hráč co dá nejvíce gólů. Není to přežitek, neměli by se vyhlašovat Zlaté míče pro jednotlivé pozice hráčů. Ať oceníme také brankáře a obránce jinak než miliony na kontech... a ještě jedna otázka - co říkáte na online styl, kterým proběhlo vyhlášení? Není to o proti jiným ročníkům, jak to jen slušně... trapné a nedůstojné? Děkuji za odpovědi
Znovu opakuji, že docela chápu kolegy z jiných světadílů, proč se tak rozhodli.
Pavel , 13. prosince 2016
Dobrý den, volil už jste někdy Ronalda ? A proč mám pocit, že ho nevolíte schválně ? Podle mě byl dnešní ročník jednoznačný z pohledu vítěze. Ronaldo vyhrál Ligu mistrů, kde byl i nejlepší střelec, ve finále proměnil rozhodující penaltu. Na mistrovství Evropy vstřelil 3 branky, jako kapitán dotáhnul Portugalsko k vítězství. Jediné co mu uteklo byl titul s Realem, ale nakonec jenom o bod a o nejlepšího střelce španělské ligy přišel až v posledním kole, kdy dal Suarez, tuším 4 goly. Takže pro mě jasná volba. A nechápu, jak někdo může volit Griezmana, který měl určitě také fámozní rok, jako hráče ho mám velice rád, ale ve finále Mistrovství Evropy prohrál s Ronaldovým Portugalskem, ve finále ligy mistrů prohrál s Ronaldovým Realem, v lize byl taky za Realem a v golech ho předčil pouze na Mistrovství Evropy, kde ale rozhodovalo pár zápasu. Pokud se na to dívate aspoň trošku spravedlivě, tak o vítězi nemůže být pochyb. Děkuji za odpověď, Pavel.
Již jsem odpovídal.
Tomáš Pitoňák, 13. prosince 2016
Dobrý den pane Hrabě,velmi mne mrzí,že jste proti Ronaldovi tak nesnesitelně zaujatý.Naštěstí výsledky dopadly tak jak měly.Když hráč dotáhne klib k zisku trofeje LM a Euro,tak jen hlupák ho nedá na první místo.Naštěstí anketa magazínu FF končí tak si oddychneme.
Nejsem zaujatý, Ronalda jsem volil několikrát.
Novotný Ladislav, 13. prosince 2016
Nemyslíte si,že ty trofeje dostávají už jen za zásluhy?Ať Ronaldo nebo Messi...neříkám že jsou špatní,naopak,ale nebylo by z hlediska konkurece dobrý aby cenu dostal někdo jiný?Myslím že fotbalistů je dost...
Ve Vašem názoru je hodně pravdy, ale více než zásluhy rozhoduje obrovská mediální síť okolo nich.
Adam Cipro, 13. prosince 2016
Co vy a Václav Hrabě? Nejste náhodou příbuzní? Četl jste jeho básně? A líbí se vám?
Na fakultě se mě spolužáci ptali, zda jsem jeho syn. Nejsem ani jinak přibuzný. Jeho básně se mi líbí.
Petr Skála, 13. prosince 2016
Hrají pro vás osobně při posuzování kvality fotbalisty roli i jeho morálně-volní vlastnosti?
Ano, byť až ve druhém sledu.
Josef Hrubeš, 13. prosince 2016
Vážený pane Hrabě, nejprve bych vám chtěl vyjádřit uznání za způsob, jakým každoročně hlasujete v této anketě. Dáváte přednost skutečným úspěchům a důležitosti pro tým před dosahem a aureolou. Díky vám za to. Snad bude takových hlasujících odklonem od kapitánů a trenérů národních mužstev čím dál tím víc (protože například nevýhra Wesleyho Sneijdera v roce 2010 je pro mě jedna z největších´nespravedlností sportovních anket posledních let). Často vás vídám na různých pražských stadionech, hodně například na Dukle, nejčastěji ale na Slavii, a to i na různých fanouškovských setkání: Chodíte na fotbaly a besedy vždy v rámci práce, nebo i z čistě osobního zájmu mimo pracovní dobu? A to, že nejvíce píšete o Slavii, je dáno víceméně náhodným přidělením, nebo k ní máte i osobně blíže? (Například jste jí v mládí fandil.) Děkuji za odpovědi, mějte se pěkně a přeji hodně zdraví i energie.
Veškeré dění okolo fotbalu mě baví a navíc si mi nabyté poznatky mohou pro práci hodit. Děkuji Vám za Váš názor.
Lukas Marek, 13. prosince 2016
Dobry den, rad bych se zeptal proc jste nevolil cristiana? Kdyz vyhral ligu mistru a euro. Nevim presne jaky to byl rok 2010/2011 2011/2012 kdy vyhral messi pred ronaldem, protoze vyhral ligu a ligu mistru. Tak si myslim, ze by nebylo fair, kdyby nevyhral ronaldo, kdyz mel tak skvely rok a k tomu pridal po 6 za sebou pres 50 golu... (Myslim si, ze mate k ronaldovi zaujate nazory, ikdyz byste mel volit profesionalne)
Již jsem odpovídal.
Mochito, 13. prosince 2016
Dobrý den, kdo podle Vás nejlepší hráč české ligy a máte nakoupené vánoční dárky? Děkuji
Hlas bych dal Romanu Hubníkovi z Plzně, až skončím tento rozhovor, pro jeden jedu.
Zdeněk, 13. prosince 2016
Váš kolega z Blesk sportu Hartman kritizoval výkon Limberského v přátelském zápase před ME Švédsko - ČR že byl neviditelný. Jak mohl bít viditelný když v tom zápase nenastoupil. Mám 65 let a mohu soudit protože pamatuji deník Sport od roku 1962 a také většinu sportovních novinářů. Od té doby co jste součástí Blesku tak jednoznačně nejhorší novináři. Sport nekupuji a bohužel ho čtu na internetu. Sport mně provází celý život. Vaše názory a rádo by odborné komentáře jsou k nečtení.
Přiznávám, že jsem tento přehmat nezachytil, byl-li vůbec. Jestliže se někdo dopustil chyby, je to důkaz, že je to pouze člověk. Dokonale osoby neznám, jedině ve filmu.
Lukáš Stránský, 13. prosince 2016
Jaký je Váš názor na Cristiana Ronalda a Lionela Messiho? Ke komu se spíše přikláníte a proč a myslíte si, že by měl jeden (ať už kdokoliv z nich) tolik úspěchů, nebýt toho druhého?
Již jsem odpovídal.
Pavel K., 13. prosince 2016
Zdravím, jsou nějaká kritéria, podle kterých novináři hlasují? Jestli ano, jaká? Děkuji za odpověď.
Osobní výkony, podíl na úspěších svého týmu, chování na hřišti, chování mimo něj, celková kariéra.
Pavel, 13. prosince 2016
Dobrý den, jaký je váš názor na výsledek Zlatého míče? Vyhrál Ronaldo zaslouženě?
Ačkoliv jsem měl jiný názor, výsledky ankety naprosto respektuji. Ronaldo získal nejvíce bodů, proto je právem vítěz.
Radek, 13. prosince 2016
Dobrý den pane Hrabě, nemáte pocit, že anketa Zlatý Míč je jako Zlatý Slavík? Vždy vyhraje Gott a Bílá. Podle mne by si zasloužil Zlatý Míč vyhrát Antoine Griezmann. Proč se volí pořád dokola ty dva? Neříkím, že jsou špatný, to určitě ne. Ale hodně těží z toho, že hrají v top 2 týmech, kde jim šance připraví spoluhráči. Děkuji.
Já si spíše myslím, že jednostrannost vítězů ovlivňuje roztažení ankety do celého světa. Už jsem připomínal, že hlasujícím z jiných kontinentů je absolutně jedno, kdo zářil na evropském šampionátu. Sledují televizi a sociální sítě, v nich jasně dominují Messi a Ronaldo.
Zbyněk Vítek, 13. prosince 2016
Rád bych se Vás zeptal na Vaši volbu v předchozích ročnících. Zvolením Antoina Griezmanna mi přijde, že chcete „jen“ změnu vítězů. Objektivně vzato není pochyb, že C. Ronaldo měl nejlepší rok a to jak po stránce individuální, tak týmové. Konkurenti z Barcelony vyhráli také dvě trofeje, avšak Španělský pohár nemá takový lesk. Kdyby Messi vyhrál Copa América, pravděpodobně vítězem ankety by se stal on. Což by bylo spravedlivé. Proto Vaší volbu „až třetího vzadu“ Griezmanna nechápu. Chtít změnu jen pro změnu není správné, i kdyby měl Messi s Ronaldem vítězit až do konce kariéry. Možná již dnes překonali fotbalové bohy Maradonu a Pelého (co se týče vítězství zlatých míčů určitě). Oba dva prokazují svoji genialitu téměř zápas co zápas konstantně 10 let v době, kdy fotbal je na zcela jiné úrovni něž v dobách zmíněných legend, kdy s trochou nadsázky se dal fotbal považovat za pochoďák. Nejhorší co se může novináři stát je to, že ztratí objektivitu. A tu jste pro mě touto volbou ztratil.
Už jsem vysvětloval a předložil jsem, kdo všechno ocenil Griezmannovy výkony v letošním roce.
Jirka, 13. prosince 2016
Dobrý den, využíváte nějaké statistiky hráčů nebo Vaše volba toho nejlepšího probíhá čistě subjektivně? Díky za odpověď a pěkný den.
Statistiky jsou důležitá věc, ale položme si otázku: má každý gól stejnou hodnotu? Před volbou se radím i se svými kolegy, ptám se na jejich názor. Myslím, že než pošlu hlas, tak zvažuji veškeré okolnosti. Není to výstřel do tmy.
Radim, 13. prosince 2016
Dobrý den, jaký máte názor na předsezoní rošádu Kotal - Habanec, moc fanouškům se to nelíbí, jak to vidíte vy. A jak všeobecně můžete zhodnotit aktuální kádr Zbrojovky?
Do vnitřností Zbrojovky Brno nevidím, vím jen, že trenér Václav Kotal už chtěl být blíže domova.
Ondřej Černý, 13. prosince 2016
Krásné dopoledne pane Hrabě, moc děkuji za to že jsem měl možnost pod Vámi pracovat, byla to velmi výborná zkušenost, chci se pouze zeptat, podle čeho se rozhoduje v evropských pohárech o tom, kdo bude v Playoff hrát napřed doma a poté venku?? Myslím si, že by bylo spravedlivé, kdyby vítězové skupin začínali hrát 1. zápasy doma a poté hráli odvetu venku, co si o tom myslíte Vy?? Nebylo by to spravedlivější?
Přiznám se, že přesně pravidla pro nasazování neznám, musel bych si je nastudovat. Otázku by nejlépe zodpověděli pracovníci UEFA.
Michal Skala, 13. prosince 2016
Dobrý den,myslite si,že tuto anketu má šanci v nejbližší době vyhrát nějaký obránce či dokonce brankář?Není to nespravedlivé,že se v této anketě upředňují ofenzivní hráči před defenzivními?
Je to nespravedlivé, ale krása fotbalu je ve střelených gólech, nikoliv jim zabráněným. Nemyslím si, že by v nejbližší době nějaký obránce vyhrál, připomeňme si, že na trofej nedosáhl ani Paolo Maldini. Je vůbec otázka, jestli v nejbližší době získá Zlatý míč někdo jiný než Ronaldo, nebo Messi.
Jakub Zlámal, 13. prosince 2016
Dobrý den, neznáte důvody, proč se anketa vyhlašuje za kalendářní rok? Nebylo by více objektivní udělovat ceny po skončení fotbalové sezony v létě? Vše se stejně točí kolem získaných trofejí a podzim na tom těžko něco změní. A kdo má podle Vás větší vliv na hru svého týmu. Messi nebo Ronaldo? Děkuji za odpovědi.
Anketa vznikla v roce 1956, vyhlašovat tehdy za kalendářní rok mělo patrně nějaký smysl. Za ročník se hledá nejlepší fotbalista Evropy v anketě časopisu Kicker.
Martin Koudelka, 13. prosince 2016
Dobrý den, zajímalo by mě, proč jste volil Griezmanna, když jste v předešlých letech vždy tvrdil, že Vaše volba vždy souvisí s nejdůležitější události roku, kterou bylo EURO a ačkoliv Griezmann měl výborný rok, tak žádnou trofej nevyhrál.
Odpověď v předešlé otázce.
Michal , 13. prosince 2016
Minule jste dával hlas Vidalovi za to, že vyhrál copa america. Teď jste ho dal Griezmannovi. Mužů se zeptat proč když velkou trofej vyhrál Ronaldo? Děkuji za odpověď
Nejde pouze o samotný triumf, ale i o to, jak se na něm hráč podílel. Griezmann byl největší osobností EURO, Vidal loni Copy Ameriky.
Petr, 13. prosince 2016
Proč jste hlasoval pro Griezmanna? Když Ronaldo v tomto roce byl prostě k nezastavení a nebyl nikdo kdo by se mu mohl rovnat.
Už jsem vysvětloval, nepovažuji poroty, které daly Griezmanna ve španělské lize a na EURO na první místo, za neodborné.
Honza, 13. prosince 2016
Dobrý den pane Hrabě, zajímal by mě Váš názor na věčný spor mezi fanoušky. Je podle Vás lepším fotbalistou uplynulých 10 let Messi nebo Ronaldo a koho z nich máte radši? Děkuji
Messi je především střelec, Ronaldo je komplexnější. Osobně však dávám na první místo Messiho, neboť u něj převládají právě ty mimofotbalové vlastnosti. Je mnohem skromnější, přístupnější, sympatičtější.
Martin, 13. prosince 2016
Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit na základě jakých kritérií byl jako nejlepší fotbalista vybrán Cristiano Ronaldo? Případně na základě jakých kritérií jste hlasoval vy osobně? Nemohu se zbavit dojmu, ze letos zvítězila jen značka. Svými výkony letos Ronaldo patřil maximálně do top10, rozhodně ne výše. Chápu že jde zčásti o rovnováhy mezi Messim a Ronaldem, ale pokud nebyl vybrán Messi aby se šesti zlatými míči příliš neutekl, nechapu že nebyl vybrán Griezmann, Mahrez nebo jiný hráč který měl životní sezónu. CR měl dobre statistiky pouze na papíře, výkonově své týmy netáhl. P.s. Messi táhl Argentinu na CA2016, kde se dostali do finále. Portugalsko ve finále hrálo, ale bez Ronalda, navíc nijak nezářil. Mluvit o ME jako důvodu je tedy irelevantní. Takže CR vyhrál proč vlastně? Kvůli penaltě ve finále LM? Děkuji za odpověď. P.s. Jde jen o fotbal, ne o život;-)
Souhlasím s Vaším rozborem, ostatně můj hlas s ním koresponduje.
Milan Šimáček , 13. prosince 2016
Proc jste na tiskove.konferenci s rozhodcim Prihodou, po nezapase Bohemians-Plzen nepolozil dotaz, v cem byl teren neregulerni, kdyz byla ehm nejistota rozhodciho pri vysvetlovani duvodu evidentni a vsichni jste vedeli, ze jde o plzensky natlak a absolutni nevuli a i sportovni strach utkani sehrat? Myslite si, ze ve Vrsovicich byl horsi teren, nez nektery z tech, kde se hralo? Zlin, Juliska,... Dekuji za odpoved.
Zhodnotit regulérnost terénu pouze pohledem z tribuny, je nedostatečné, netroufl bych si posoudit, zda se na něm hrát dalo. Pokud se týče o nátlaku plzeňského ředitele, jsou to jen informace z druhé ruky, pro něž nemám důkazy. Nadále vyznávám zásadu, že rozhodčí je tím, kdo určí způsobilost terénu.
Lukáš, 13. prosince 2016
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, ve kterých sezonách jste hlasoval pro Cristiana Ronalda a proč?
2008 a 2012, protože jsem ho považoval v tom roce za nejlepšího fotbalistu světa.
jirb, 13. prosince 2016
Proč permanentně shazujete úroveň zápasů Bohemians? Je Vám klub nesympatický? Díky!
Nemyslím, že bych úroveň Bohemians shazoval a tento klub je mi sympatický. Přiznávám ovšem, že celkovou známku za utkání Bohemians - Mladá Boleslav jsem mohl dát vyšší. Za známkování hráčů v tomto utkání si stojím.
Jan Kníže, 13. prosince 2016
Dobrý den, pane Hrabě, Jaký máte názor na herní styl Plzně a pana Pivarníka. V domácí soutěži převážně dominuje, ale v Evropě to je jedna velká bída.
Romana Pivarníka znám především z jeho práce v Bohemians Praha, je to chytrý a progresivní trenér. Nemyslím si, že v Evropě to byla jedna velká bída, nevyšlo především výsledkově několik zápasů, které kazí celkový dojem.
Jan Kníže, 13. prosince 2016
Dobrý den, pane Hrabě, jaký máte názor na simulování, dokážete jsi představit, že by se simulování zpětně trestalo zastavením činnosti. A jak podle Vás odvádí svou práci nově vzniklá komise rozhodčích?
Jsem pro, aby se simulování trestalo co nejpřísněji. Nová komise rozhodčích mě dost zklamala, na to, že probíhal "zatím" jen podzim, bylo chyb a přehmatů rozhodčích až moc a komise k nim nepřistupovala nijak přesvědčivě. Jaro bývá z tohoto pohledu mnohem horší a moje obavy jsou tudíž silné.
Bohumil Sršeň, 13. prosince 2016
Stanislave, jste znám jako velký ctitel Josefa Masopusta. Přesto, uznáváte, že Zlatý míč Pavla Nedvěda má větší hodnotu, protože Nedvěd uspěl v celosvětové konkurenci?
Je pravda, že Nedvěd byl korunován v období, kdy fotbal naprosto zasáhl celý svět. U Josefa Masopusta je však důležité zdůraznit, že hrál v Dukle Praha, která nebyla tak v zahraničí sledována.
Josef K., 13. prosince 2016
Dobrý den, Chtěl bych se takového odborníka zeptat, jak byste ohodnotil českou ligu oproti dalším světovým ligám.... A za druhé,... když vybíráte z možných kandidátů o Zlatý míč, berete v potaz pouze fotbalovou stránku, nebo například i chování mimo trávník a lidskost ?! Děkuji za odpověď, přeji hezký zbytek dne
V přehledu Mezinárodní organizace fotbalových statistiků a historiků se česká liga pohybuje okolo jedenáctého místa a já s tím souhlasím. Máte správný názor, že by se měly zohledňovat i další stránky u vybraných fotbalistů, ostatně je to v zadání ankety časopisu France Football. A tím se mají hlasující řídit. Nicméně sportovní stránka je pochopitelně na prvním místě.
Radovan, 13. prosince 2016
Dobrý de, chtěl bych se zeptat, jak někdo může volit hráče typu Griezmann? Dal méně branek než Ronaldo i Messi, získal méně trofejí (myslím, že žádnou), má menší vliv na výsledky. Co tedy hovoří v jeho prospěch?
Antoine Griezmann byl zvolen nejlepším hráčem španělské ligy, kde hrají i Ronaldo a Messi. Jsem přesvědčen, že o jeho prvenství rozhodli odborníci, kteří španělskou ligu znají výborně. Griezmann byl rovněž nejlepším hráčem EURO a jeho nejlepším střelcem. Zastínil na tomto šampionátu i Ronalda. Jestli považujete jeho dva góly proti Islandu ve čtvrtfinále a další dva góly v semifinále proti Německu za něco co nemělo vliv na výsledek, já si to nemyslím.
Jakub Zeman, 13. prosince 2016
Dobrý den pane Hrabě, rád bych se Vás zeptal zda Vás překvapilo, že Mesut Ozil chyběl v 23 členné nominaci? V minulé sezóně vyhrál nejlepšího asistenta v anglické lize, navíc v této sezóně se výborně doplňuje s Alexisem a začal i střílet branky. Vyřazení Mesuta mě velmi zklamalo, protože si udržoval lepší formu než většina hráčů v nominaci. Dále by mě zajímalo na kolikáté místo byste ho zařadil. Dle mého názoru patří do TOP 10. Děkuji za odpověď.
Hráče nominuje redakce France Football a její názor všichni hlasující respektují. Özil měl skutečně rok 2016 dosti úspěšný, mohl v nominaci být. Ale netroufám si rozhodnout, koho by měl vyřadit.
volal mi Pelta, 13. prosince 2016
Myslíte si, že zlatý míč bude ještě dlouho vyhrávat jeden z dua Ronaldo/Messi? Upřímně tipuju, že to tak bude minimálně ještě 4 roky. Máte podobný názor? A taky doufám, že nepatříte k těm co si myslí, že to mají za jméno. Lepší tu opravdu nejsou.
Souhlasím, že lepší nejsou, ale zadání ankety je, najít nejlepšího fotbalistu pro daný rok. Může se stát, že ani jeden z nich zrovna v tomto roce tak nevynikl. Proto by nebylo divu, že Zlatý míč získá někdo jiný. Já sám jsem po dané období pokaždé pro ně nehlasoval.
Petr K., 13. prosince 2016
Dobry den chtel jsem se zeptat kolik fotbalovych zapasu vydite prumerne behem jednoho tydne zive a kolik zapasu vydite v televizi?popripade jestli sledujete sestrihy s nejvyznamejsich evropskych lig a tim nemyslim jen slagry kola ale i prumerne zapasy typu Empoli-Udinese,proste kompletni sestrihy.Je jasne ze clovek s casovych duvodu nemuze vydet vse,ale presto me to zajima.
Vidět vše nemohu, to není v lidských silách. O víkendu navštívím služebně jeden až dva zápasy, to je dost vysoká porce. Přiznávám, že nejvíce sleduji francouzskou ligu, už jen proto, že není u nás o ni takový zájem.
Pepek, 13. prosince 2016
Jste rád, že se ankety znovu ujal časopis France Football?
Jsem. Už jen proto, že si redakce velice pečlivě hlídá, aby shromáždila co nejvíce hlasů, nejlépe všechny. Přestože mi zbývalo do poslaní svého hlasu ještě sedm dní, byl jsem dvakrát upomínán, abych na svou povinnost nezapomněl.
Jirka V., 13. prosince 2016
Ahoj Stando, ve fotbalovém prostředí se pohybuješ hodně dlouho. Nemyslíš, že úroveň sportovních novinářů má sestupnou tendenci? Proč tak zoufale chybí hlubší rozbory, které by odkryly více ze světa "za oponou"? Proč se za analýzy považují žblepty, které žádnou novou informaci nepřinesou nebo vyjadřují přání autora, který se je jen marně snaží schovat? Třeba dnes Důvody, proč je Rostov pro Spartu dobrým soupeřem - protože Sparta je v Evropě PROSTĚ dobrá." a pak tam napíše, že "hráči čekaly na výplatu". Před iks lety by něco takového nemohlo jít ven, dnes za to dostanou odměnu.
Novinařina se jako všechno vyvíjí a bylo by chybou, kdyby právě tato profese stagnovala. Co ještě před lety bylo bráno jako vrchol, dnes už může být nedostatečné. Rovněž požadavky čtenářů se dosti proměnily. Nemyslím, že by nastupující generace byla horší, je pouze jiná.
Daniel, 13. prosince 2016
Hrál jste někdy fotbal?
Ano, stopera za TJ Podolí, odkud v mnohem pozdějším období vzešel do velkého fotbalu Ladislav Krejčí. Já po nástupu na fakultu žurnalistiky s aktivní činností skončil. Chodil jsem více na ligu než na zápasy svého klubu.
Daniel Horáček, 13. prosince 2016
Dobrý den pane Hrabě. Zajímal by mě váš názor na Jana Sýkoru. Kam myslíte že by lépe pasoval, k nám do Slavie a nebo do Plzně? Váš subjektivní názor. Případně by mě ještě zajímal váš názor na to, proč myslíte že Manchester United tak tápe, když má tak kvalitní mančaft, který je řekl bych i dobře poskládaný a nechybí mu ani kvalitní trenér. Co myslíte? S pozdravem, Daniel Horáček.
Hodně záleží, jestli konkrétního hráče chce trenér a také jestli on sám do klubu chce. To nedokážu posoudit. Manchester United je nejlepší klub na světě, alespoň to vždycky tvrdí jeho největší legenda Boby Charlton. Sám nechápu, proč tak tápe, ale potenciál na vzestup tam rozhodně je.
Petr, 13. prosince 2016
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na hráče Martina Pospíšila a na to jaký máte na něj názor. Má na to, aby se dokázal prosadit v zahraničí(Italie, Německo, Španělsko). Díky za odpověď!
Ještě v Olomouci se mi moc líbil a po přestupu do Jablonce jsem byl přesvědčený, že rychle půjde nahoru a případně i do zahraničí. Proč se jeho vývoj zastavil, nevím, to je otázka na lidi, kteří ho vidí v Jablonci denně pracovat.
Štěpánek Matěj , 13. prosince 2016
Každým rokem vysvětlujete volbu ve Zlatém míči úspěchem daného týmu na největší akci roku. Proto je už před vyhlášením výsledků jasné, jak jste hlasoval. Ale vysvětlete mi, jak může akce o délce maximálně jednoho měsíce trumfnout zbývajících 11 měsíců? Ono to pak vypadá, že čekáte na vítěze ME, případně MS a zbytek roku vás nezajímá, ani kdyby padaly trakaře. A to by byla fatální chyba sportovního redaktora. MS a ME jsou nejsledovanější, ale pořád krátkodobé soutěže. Rok má 12 měsíců a Zlatý míč se uděluje za celé jeho období. O úspěchu na turnaji rozhodují totální maličkosti, štěstí a chyby rozhodčích. Proto vám poradím - první si vždy položte otázku, jak si váš favorit počínal během celého roku, jestli měl stabilní formu a vyčníval nad ostatní. To se za štěstí schovat nedá. Protože kdyby se každý měl řídit tak hloupým pravidlem jako vy, pane Hrabě, že úspěch na vrcholné akci přebije vše ostatní, určitě by si na Zlatý balon nikdy nesáhl Ševčenko nebo Weah.
Souhlasím s Vámi, že rok má 12 měsíců, přesto si myslím, že některé fotbalové akce jsou důležitější než ostatní. Ostatně při vzniku mistrovství světa si jeho zakladatelé stanovili, že půjde o fotbalový svátek, kde všichni se představí v nejlepší formě, v jaké jsou schopni. Pořád si myslím, že rozhodnout finále MS nebo ME je důležitější, než nastřílet osm gólů v zimní přípravě. Váš názor ovšem respektuji.
david, 13. prosince 2016
Pane Hrabe zdravim.proč mužete hlasovat zrovna vy?a mate to nadoživotí?myslim že by si to zasloužili mladší novinaři přijdete me trochu až moc arogantní děkuju
Moje účast v anketě vyplývá z toho, že jsem spolupracovníkem časopisu France Football. Až si redakce vybere někoho jiného, který si to více zaslouží, převezme tuto výsadu on.
Do, 13. prosince 2016
Dobrý den,chtel bych se zeptat,jaky je Vas oblibeny fotbalista a proc prave Ronaldo?
Mám rád jako každý fotbalový nadšenec kreativní hráče a výborné střelce. Osobně přiznávám, že více se mi líbí Messi.
Patrik, 13. prosince 2016
Je jisté že vyhraje Cristiano?
Už vyhrál.
Vojtěch , 13. prosince 2016
Zdravím, chci se zeptat proč by dle většiny měl vyhrát Cristiano Ronaldo Zlatý míč? Lionel Messi vstřelil za rok 2016 nejvíce branek, na svém kontě má nejvíce asistencí, nejvíce vytvořených šancí, nejvíc úspěšný ve hře 1 na 1, nejvíce gólů z přímých kopů... 16/17 nejlepší střelec Ligy mistrů, 16/17 La Liga nejlepší střelec, 16/17 Nejlepší střelec soutěže, 3 trofeje. Jeho gól proti USA je nominovaný na cenu Puskas a jeho gól proti Římu vyhrál cenu Gól sezóny. Dostal se do finále Copa America, kde bohužel neproměnil důležitou penaltu. Nutno podotknout, že to byl právě on, který dovedl Argentinu do finále. S Barcelonou vyhrál ligu, pohár a superpohár, kdy se Argentinec projevil jako lídr Barcelony. Díky za odpověď
Vypočítáváte střelecké úspěchy, ale ty sčítá Zlatá kopačka a další podobné statistiky. Není právě odpověď v tom, že Messi v rozhodující chvíli pro Argentinu ve finále Copa America zklamal a gól při penaltovém rozstřelu nedal. Jeho dalších devět tref proti Osasuně - jde o nadsázku - není potom tak důležitých.
Filip Holub, 13. prosince 2016
Dobrý den pane Hrabě. Všiml jsem si, že v redakci Sportu není člověka, který by letos psal o Slavii (zápasy, komentáře), častěji než vy. Stejně tak třeba Vacek píše téměř pořád o Spartě (je to snadno dohledatelné). Je to náhoda, nebo máte úlohy rozdělené podle klubů? Teď to neberte doslova, chápu, že třeba o Příbrami, Jihlavě nebo Slovácku se v porovnání s Plzní a pražskými S píše minimálně. Díky za odpověď
Ano, máme kluby rozdělené, byť to neplatí do nejmenších detailů. Jako Pražák jsem také často na Bohemians a Dukle.
Tomáš, 13. prosince 2016
Dobrý den Stanislave Chtěl bych se zeptat: 1. Co říkáte na vzestup Slavie? 2. Má šanci získat letos titul, případně jak tipujete její umístění? 3. 3 ideální posily pro Slavii? Díky za odpověd a dobrou volbu na zlatý míč.
Do Slavie přišly obrovské peníze, vzestup se dal logicky očekávat. Přiznávám, že mě překvapila jeho rychlost po příchodu trenéra Jaroslava Šilhavého. Šanci na titul má, stejně ovšem jako Plzeň či Sparta. Doufám, že se bude rozhodovat na hřišti. Ideální posila pro Slavii by byl Messi nebo Ronaldo. Reálná však těžko.
Zdeněk, 13. prosince 2016
Kdo má podle Vás lepší spoluhráče? Ronaldo v Realu, nebo Messi v Barceloně?
Útok Barcelony je famózní. Messi, Neymar, Suaréz. Real se mi zdá v ostatních řadách vyváženější, stačí jen připomenout, kolik důležitých výsledků přinesla hlava Sergio Ramose.
Zdeněk, 13. prosince 2016
Jak velký podíl měl podle Vás Cristiano Ronaldo na triumfu portugalského týmu na ME? Dokázal byste odhadnout, kam by došel bez něj?
Rozdělil bych odpověď na dvě části: sportovní a vnitřních vazeb v portugalském týmu. Jelikož Portugalci došli k titulu více obranou a perfektní organizací hry, na titulu mají větší podíl brankář Rui Patrício, nebo stoper Pepe. Nicméně Ronaldo, jako největší hvězda, měl největší podíl na stmelení kolektivu a získání sebedůvěry. A dal rovněž pár gólů, které byly důležité.
Miloš, 13. prosince 2016
Dobrý den, zajímalo by mě, jak vy se díváte na budoucnost ankety Zlatý míč. Připadá mi, že nemá moc smysl a že většinu fanoušků moc nezajímá. Jaký je Váš názor?
Anketa má obrovskou tradici. Vznikla v roce 1956, držiteli Zlatého míče se stali nejlepší fotbalisté světa včetně dvou Čechů Josefa Masopusta a Pavla Nedvěda, proto si myslím, že své místo ve fotbale a budoucnost má. Vítám, že se vrátila do původní podoby a organizuje ji pouze France Football, což považuji za záruku serióznosti a tudíž i sledovanosti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud