26. prosince 2016 • 18:07

Turnaj internacionálů vyhrála Sparta. Druhý byl Prešov, poslední Brno

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty podruhé v historii vyhráli vánoční turnaj internacionálů. Ve 22. ročníku tradiční štěpánské akce jako jediní nepoznali hořkost porážky a v hale na Podvinném mlýně navázali na triumf z roku 2013. K prvenství jim v jejich závěrečném utkání stačila remíza 2:2 se Slavií, která skončila třetí. Druhé místo obsadil slovenský Prešov.



"Velká spokojenost. Přišli jsme si zahrát, máme tu vynikající partu. Jsme rádi, že se nikdo nezranil a že jsme to ještě okořenili vítězstvím," řekl s úsměvem sparťan Luděk Stracený.

Diváky na Podvinném mlýně čekala změna herního modelu. Na rozdíl od minulých let ubyl jeden z obvyklých účastníků tým Umbro, jehož dres oblékali bývalí hráči více klubů. Letošního ročníku se tak zúčastnilo jen sedm celků a nově se hrálo systémem každý s každým, nikoliv ve dvou skupinách s následným semifinále a finále. Změnila se i hrací doba utkání, která bylo místo 2x10 minut jednou 16 minut.

Legendární Novotný o Spartě: Někde je chyba, ale v titul věřím
Video se připravuje ...

Dvě opory týmu Umbro posílily Spartu. "Jarda Blažek i Míša Horňák hrávali za Umbro. Bylo vidět, že oba byli velkými posilami," pochválil spoluhráče Stracený, který se blýskl pěti góly v utkání s Brnem. Na prvenství mezi střelci to ale nestačilo, vyhrál slávista David Filinger s 13 trefami. To Blažek kraloval gólmanům, když inkasoval jen devětkrát.

Letenští zahájili turnaj v Areně Sparta remízou 2:2 s Plzní a stejným výsledkem ho symbolicky i zakončili. Mezitím neztratili ani bod a v klíčovém duelu zdolali do té doby neporažený Prešov 3:0.

Ulich vyrábí kliky a sponzoruje i Slavii: Snad bude mít taky kliku
Video se připravuje ...

V derby pražských "S", které se hrálo jako předposlední zápas, tak došlo na přímý souboj o prvenství. Slávisté s nováčkem turnaje Karlem Pitákem potřebovali vyhrát a vedli, jenže sparťané skóre otočili. Klíčovou vyrovnávací trefu zaznamenal Lukáš Zelenka, který přitom dorazil na turnaj po viróze. "Čtyři dny jsem jen ležel, měl jsem vysoké horečky. Takže jsem tu trochu do počtu," smál se Zelenka předtím, než proti Slavii skóroval.

Stav obrátil Stracený a červenobílým už nebylo nic platné Filingerovo vyrovnání pár sekund před koncem. "Stačila nám remíza, jsme rádi, že jsme to zvládli. Přeju si, aby se Sparta na jaře zvedla i v lize a aby po dlouhé době udělala titul," dodal Stracený.

Hartig si užívá fotbal ve Velimi: Ale trénování pro mě není
Video se připravuje ...

Internacionálové Slavie budou mít možnost odplaty hned v sobotu, kdy je na programu v Edenu tradiční Silvestrovské derby pražských "S".

22. ročník vánočního halového turnaje fotbalových internacionálů na pražském Podvinném mlýně:

Plzeň - Bohemians Praha 2:0, Dukla Praha - Brno 1:0, Sparta Praha - Plzeň 2:2, Prešov - Slavia Praha 3:2, Dukla Praha - Sparta Praha 1:3, Plzeň - Prešov 1:3, Brno - Bohemians Praha 1:3, Prešov - Dukla Praha 1:0, Sparta Praha - Brno 6:2, Slavia Praha - Plzeň 4:4, Bohemians Praha - Sparta Praha 2:3, Brno - Prešov 3:7, Dukla Praha - Slavia Praha 0:3, Prešov - Bohemians Praha 1:1, Slavia Praha - Brno 8:0, Plzeň - Dukla Praha 7:2, Sparta Praha - Prešov 3:0, Bohemians Praha - Slavia Praha 2:3, Brno - Plzeň 3:7, Slavia Praha - Sparta Praha 2:2, Bohemians Praha - Dukla Praha 1:4.

Konečné pořadí:

1. Sparta Praha, 2. Prešov, 3. Slavia Praha, 4. Plzeň, 5. Dukla Praha, 6. Bohemians Praha, 7. Brno.

Nejlepší střelec: David Filinger (Slavia) - 13 gólů.

Nejlepší brankář: Jaromír Blažek (Sparta)

Hyský: Šilhavý Slavii uklidnil. Je příjemné jí vidět v tabulce před Spartou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud