3. června 2017 • 10:26

Smutní boháči! Za sestup v Anglii má klub miliardy, i Bayern dostal méně

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už nebudou hrát mezi anglickou elitou v Premier League, za vděk musí vzít druhou ligu. Majitele Sunderlandu to však nemusí zas až tolik mrzet. Po sestupu v uplynulé sezoně dostali na odměnách větší částku, než kterou získá šampion německé bundesligy Bayern Mnichov, Juventus v Serii A či Monaco ve francouzské lize.



Anglický celek čeká náročný úkol. Po nevalné sezoně, která vyvrcholila sestupem z Premier League, musí vybudovat kádr, který Sunderland dotáhne zpátky mezi elitu.

Jenže díky příjemné finanční injekci za televizní práva od vedení soutěže si nyní „Černé kočky“ mohou ukázat na posilu, která se jim v rámci možností zlíbí.

I když tým vedený Davidem Moyesem skončil na poslední 20. příčce s šesti výhrami a 24 body, vyinkasuje na odměnách víc než německý kolos Bayern Mnichov v bundeslize.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Sunderland 5:1. Oslavy i dojemné loučení s Terrym
Video se připravuje ...

Zatímco podle magazínu Kicker si Bayern přijde na cca 84 milionů liber (přibližně 2,5 miliardy korun), Sunderland díky vysoké ceně televizních práv se může těšit na částku kolem 93,4 milionů liber (téměř 2,8 miliardy korun). Pro představu, mistrovská Chelsea má nárok na 146 milionů liber (cca 4,4 miliardy korun).

Redaktor ze Sporting Intelligence Nick Harris navíc zjistil, že si Sunderland vydělá více peněz na televizních právech než další evropští mistři. Například Juventus v Serii A a Monaco ve francouzské lize.

Nutno však dodat, že například Bayern Mnichov vydělává ohromné finanční prostředky díky různým sponzoringům, mezinárodním prodeji dresů a může se pyšnit průměrnou návštěvou domácích zápasů 75 tisíc, což se na příjmu rovněž projeví. O tom si Sunderland může zatím nechat jenom zdát.

Zklamaný útočník Defoe po sestupu
Zklamaný útočník Defoe po sestupu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud