26. ledna 2018 • 14:33

Krok pro mládež! Slavia a Sparta podpořily regionální akademie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražské kluby Sparta a Slavia se připojily k projektu regionálních akademií spadajících pod Fotbalovou asociaci ČR. Český fotbal se tímto krokem snaží sjednotit podmínky a systém výchovy mladých hráčů.



V Česku momentálně funguje osm regionálních akademií v osmi krajích a s nimi nyní začínají spolupracovat Sparta se Slavií. Budou si mezi sebou vyměňovat nejnovější poznatky, účastnit se společných seminářů a dojde i na praktickou spolupráci.

"Máme zhruba dvakrát až čtyřikrát do roka velké workshopy, kde se sjedou všichni trenéři z akademií plus krajští trenéři, plus už tam byly s námi Sparta a Slavia. Sdílíme všechna možná data, fyzioterapeuti zvlášť, kondiční trenéři zvlášť, trenéři brankářů zvlášť, manažeři zvlášť," řekl na tiskové konferenci patron projektu regionálních akademií FAČR Karel Poborský .

Poborský: Spolupráce Sparty a Slavie s akademiemi? Jsem nesmírně rád
Video se připravuje ...

"Já a trenéři Tonda Barák a Jirka Vorlický máme na starosti i praktický trénink. Oni vedou metodiku, já absolvuji všechny tréninky. Dávám klukům zpětnou vazbu. Tak to bude i se Spartou a Slavií. Sportovní koncepci si oba kluby podrží svou, ale budou probíhat návštěvní dny jak od nich k nám, tak my k nim," nastínil bývalý reprezentační záložník.

Slavia i Sparta věří, že se díky projektu začne dařit vychovávat kvalitní hráče, kteří budou konkurenceschopní pro evropský fotbal. "I jako trenér dospělých jsem byl vždy v přímém kontaktu s mládežnickým fotbalem. Uvědomoval jsem si, co všechno musíme dělat pro to, abychom byli konkurenceschopní. A toto je správná cesta," uvedl ředitel úseku mládeže Sparty Jaroslav Hřebík.

"Je to všechno v rámci organizace FAČR. My už se dnes aktivně účastníme seminářů, teambuildingů, které svaz pořádá. Jsme dohodnutí, že se i my zapojíme do přednášek, prezentací. Patří do toho nejen myšlenky, ale i personální aktivita. Ať to jsou trenéři nebo hráči, kteří se můžou zúčastnit nějakých akcí," dodal šéftrenér slávistické mládeže Jiří Plíšek.

Slavia a Sparta na jedné lodi - spolupracují s FAČR na výchově talentů
Video se připravuje ...

Slovák v akademii RB Salcburk: Fyzicky i technicky už jsem úplně jinde
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud