Ondřej Škvor
Premium
3. května 2018 • 04:40

Rok od zatčení Pelty. Co se v případu pohnulo a půjde kauza před soud?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pád fotbalového předsedy, demise ministryně a naprostý chaos v systému financování českého sportu. Takový a ještě větší kolotoč tu rozjela dotační kauza kolem Miroslava Pelty. Dnes je to rok, co si pro něj ve středu ráno 3. května 2017 došla do jeho strahovské kanceláře policie. Kam se případ kolem bývalého předsedy FAČR pohnul?  Jak případ ovlivnila politická krize? A dostane se kauza až před soud?



Dotační případ kolem bývalého předsedy fotbalové asociace Miroslava Pelty se blíží k prvnímu finále. Do začátku prázdnin by mělo dojít k uzavření spisu. A pak se rozhodne, zda kauza skončí, nebo půjde před soud. Pravděpodobnější je to druhé.

Jaký je současný stav? „Stále probíhají vyšetřovací úkony, výslechy. Odhaduji, že do dvou měsíců policie předloží kompletní spis a já a ostatní obhájci se s ním seznámíme,“ říká právník Bronislav Šerák, který Peltu zastupuje. Poté může on i další obhájci podat návrhy na doplnění dokazování, kterému policie může, ale také nemusí vyhovět. A následně opět policie navrhne státnímu zastupitelství podat obžalobu, nebo stíhání zastavit.

Odhad Sportu? Záleží především na síle důkazů, ale (téměř) i bez ohledu na ně bývá zvykem, že policie a zastupitelství jednají 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud