12. listopadu 2018 • 13:52

Konec vlády Ronalda s Messim? Anketu Zlatý míč vede Modrič, zní ve Francii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa by mohl po deseti letech vyhrát někdo jiný než Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Podle informací francouzské rozhlasové stanice RFI je po sečtení poloviny hlasů na prvním místě chorvatský záložník Luka Modrič před dvojicí francouzských reprezentantů Raphaël Varane, Kylian Mbappé.



Messi s Ronaldem vládnou novinářské anketě od roku 2008 a každý má na kontě po pěti vítězstvích. Nyní by podle uniklých průběžných výsledků mohl jejich kralování ukončit Modrič, který s Realem Madrid vyhrál Ligu mistrů a s Chorvatskem došel až do finále mistrovství světa v Rusku. V něm Chorvaté podlehli Francii, které k titulu pomohli Modričův spoluhráč z Realu Varane a útočník Paris St. Germain Mbappé.

Modrič byl poté zvolen nejlepším hráčem šampionátu a nedávno získal ocenění FIFA pro nejlepšího hráče světa, když s přehledem porazil Ronalda a egyptského útočníka Muhammada Salaha z Liverpoolu. Mbappé jako nejlepší mladý hráč mistrovství v Rusku obsadil v anketě čtvrté místo těsně před Messim, Varane byl devátý.

Posledním vítězem Zlatého míče před nástupem Ronalda s Messim byl v roce 2007 brazilský záložník Kaká. Prestižní ocenění v minulosti získali také Pavel Nedvěd (2003) a Josef Masopust (1962).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud