29. dubna 2019 • 10:00

Budeš chybět! Vzpomínkou na Šurala dojal Limberský, smutnil i Casillas

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí ráno zasáhla český fotbal krutá tragédie. Z Turecka přišla zpráva, že při nehodě týmové dodávky Alanyasporu zemřel český reprezentant a bývalý kapitán Sparty Josef Šural (†28). Svůj šok a smutek na sociálních sítích vyjadřují jeho bývalí spoluhráči z české reprezentace, Sparty či Liberce, kde všude působil...



"Jsme hluboce zasaženi tragickou zprávou o smrti našeho kamaráda a bývalého kapitána Josefa Šurala. Jeho rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast. Šury, nikdy na tebe nezapomeneme," uvedla na twitteru Sparta, odkud Šural do Alanyasporu letos v lednu přestoupil.

"Chci vyjádřit co nejhlubší soustrast rodině a kamarádům," uvedl na twitterovém účtu Fotbalové asociace ČR její předseda Martin Malík. "Pepa byl skromný člověk, který nám všem bude moc chybět. Nikdy nezapomeneme," dodal.

Soustrast vyjadřují na sociálních sítích další a další fotbalisté i sportovci. "Nemůžu tomu uvěřit, upřímnou soustrast celé rodině, budeš mi a nám všem strašně chybět, Pepíku," napsal k fotce třeba Lukáš Vácha. "Černý den českého fotbalu... Na můj jediný gól v repre jsi nahrál TY... Odpočívej v pokoji a rodině mnoho sil..." napsal David Limberský. Tomáš Rosický sdílel na svém Instagramu společnou fotku...

GALERIE | Sledujte postupně doplňované reakce českých fotbalistů...

Tomáš Rosický sdílel na svém Instagramu fotku s Josefem Šuralem
Tomáš Rosický sdílel na svém Instagramu fotku s Josefem Šuralem

Tragédii v Turecku zaznamenala všechna světová média, na sociální síti reagoval třeba i turecký účet Barcelony nebo brankář Loris Karius, který z Liverpoolu hostuje v tureckém Besiktasi. "Smutná zpráva. Odpočívej v pokoji," reagoval i legendární brankář Iker Casillas.

„Pepu si budu pamatovat jako přímého kluka, který si vždy stál za svým názorem. A to i v případech, kdy ten jeho úsudek nebyl přesný. Vždy si za ním stál. Jinak to byl výborný fotbalista a kluk hodně vázaný na rodinu,“ zavzpomínal na Josefa Šurala fotbalový expert Jan Vacek pro iSport TV.

Fotbalová Sparta pak pro své fanoušky u stadionu na Letné založila pietní místo, kam se mohou přjít poklonit Šuralově památce a zavzpomínat na bývalého kapitána...

Josef Šural (†28)? Přímý člověk i sparťanský lídr, vzpomínají redaktoři Sportu
Video se připravuje ...

Šural ve Spartě nestačil na Tetteha. Proč si vybral Turecko?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud