21. dubna 2020 • 19:45

Vyrábějí makety stadionů. Teď rozjeli akci na podporu drahé léčby dětí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Normálně dělají fešácké makety fotbalových stadionů. Ty české i světové, do detailů jedna ku jedné vyrobené. Mají své pravidelné sběratele, firma šlape. Teď se ale společnost TARESPA rozhodla vrhnout na pomoc druhým. Konkrétně dětem se spinální svalovou atrofií, na jejíž lék je potřeba naspořit až šedesát milionů korun.



Zástupcem skupiny takto postižených dětí se stal malý Oliver, kterého společnost podporuje mimo jiné zřízením transparentního účtu.

Akci pod názvem Přidej ruku k dílu podporují mimo jiné i hokejista Philadelphie Jakuba Voráček , házenkářská legenda Filip Jícha , basketbalista Chicaga Bulls Tomáš Satoranský nebo bývalý tenista Radek Štěpánek nebo brankář Sevilly Tomáš Vaclík .

 

TARESPA kvůli tomu upustila od fotbalových stadionů a nechala vyrobit křišťálový model, který znázorňuje ruce podporující se navzájem a držící srdce. Celý model je umístěn na bukovém základu s křišťálovou deskou, kde jsou zlaté podpisy všech sportovců, kteří se do této akce zapojili. Dílo získá ten, kdo na transparentní účet pošle do konce července největší částku.

Spinální svalová atrofie je vrozené onemocnění, během něhož dochází k postupnému ubývání svalstva. Znemožňuje to schopnost se jakkoliv pohybovat, ale i polykat nebo dýchat.

Dětí s touto nemocí je v Česku zhruba sto, s podobně silným postižením jako Oliver bojuje dalších pět dětí. Zhruba šedesátimilionovou léčbu přitom pojišťovny nehradí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud