31. října 2020 • 11:08

Dárek pro Maradonu: výhra po 7 měsících. Ale neviděl ji, musel domů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

K mnoha dárkům a gratulacím při oslavě 60. narozenin dostal legendární fotbalista Diego Maradona i vítězství svých svěřenců z klubu Gimnasia y Esgrima. Argentinský tým zahájil domácí ligu po sedmiměsíční pauze zaviněné koronavirem stylově, ale jeho kouč zápas neviděl. Na radu lékařů šel po kratičké oslavě ze stadionu domů.



Maradona do sídla klubu v La Platě, který trénuje od loňského září, dorazil v pátek večer i přesto, že je v karanténě kvůli kontaktu s osobou vykazující příznaky koronavirové nákazy. Před ligovým duelem s týmem Patronato převzal na uzavřeném stadionu bez diváků několik dortů či pamětní medaili a slyšel zpívat u stadionu fanoušky "Happy Birthday". Příznivci také připravili na jeho počest ohňostroj.

"Dnešek je mimořádný den. Jsme moc rádi, že můžeme pozdravit tak skvělého hráče, jako je Diego," řekl předseda argentinského svazu Claudio Tapia. Dalším gratulantem byl například šéf tamní ligy Marcelo Tinelli. Než ale zápas Gimnasie proti Patronatu začal, odešel Maradona domů, a výhru 3:0 tak neviděl.

Na počest jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob a mistra světa z roku 1986 také visí na slavné třídě Avenida v centru Buenos Aires sto metrů dlouhý billboard.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud