3. dubna 2021 • 10:22

NEJ výdělky fotbalistů: Beckham mohl dát plat na charitu, Ronaldo a "utrpení"

Autor: pta, MALL.TV
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za poslední dekádu se vystřídali v čele žebříčku nejlépe vydělávajících fotbalistů tři jména. Nepřekvapí, že jde o Davida Beckhama, Cristiana Ronalda a Lionela Messiho. Každý však měl své pohádkové příjmy složené jinak. Více se dozvíte ve videu od MALL.TV.



David Beckham

rekordní příjem: 1,1 mld. Kč (2013)

Skvělý fotbalista s image hollywoodské hvězdy se udržel v čele, i když odešel šířit popularitu fotbalu do zámoří a hrál za LA Galaxy. Pomohlo, že podepsal rekordní kontrakt s Adidasem. Není divu, že ve svém posledním působišti, kterým bylo Paris St. Germain, si mohl dovolit dát plat na charitu.

Cristiano Ronaldo

rekordní příjem: 2,3 mld. Kč (2020)

Jeho síla byla znát nejen na hřišti, ale také na sociálních sítích, kde ho sledovalo 50 milionů fanoušků. A na to sponzoři slyšeli. Pro něj byly během působení v Realu Madrid stěžejní příjmy od klubu, sponzoři přispívali na jeho účet třetinou. Čelo žebříčku opustil po přestupu do Juventusu. I tak jeho příjmy rostly. Uznejte sami – brát 2,3 miliardy a být druhý není zase takové utrpení.

Lionel Messi

rekordní příjem: 2,7 mld. Kč (2020)

Messi dlouho prožíval paradox. Podle mnohých jasně nejlepší fotbalista světa, ale výdělky tomu neodpovídaly. Na první místo se dostal až od roku 2018, pomohl mu nový pohádkový kontrakt s Barcelonou, rychle se naučil budovat svoji značku a v reklamách, kde vystupoval s dalšími sportovními superhvězdami.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud