Premium
16. října 2021 • 05:00

Rok od Berbrova zatčení. Dirigent 00 mlčí a čeká, ztráta moci ho zdrtila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Právě před rokem se Romanu Berbrovi rozsypal život. V pátek 16. října 2020 si pro místopředsedu fotbalové asociace přišla policie a tím v okamžiku ukončila jeho vládu nad českým fotbalem. Bývalý mocný muž nyní žije ve svém plzeňském domku a čeká na posun v případu. Sám i před vyšetřovateli až dosud mlčel, nevypovídal.



Policie spustila v loňském roce odposlechy pod krycím jménem Šváb. Jejich hlavní postavou se stal Dirigent 00 – právě takovou přezdívku obdržel Roman Berbr . Obsah jeho telefonických hovorů s rozličnými postavami českého fotbalu, který na papíře vydá na více než tisíc stran, přinesl zatčení a následné obvinění dvaadvaceti fyzických osob a jedné právnické – klubu FC Slavoj Vyšehrad.

Kolem něj a jeho tehdejšího sportovního manažera Romana Rogoze – Dirigenta 01 – se případ nejvíce točí. On, Berbr a další se měli coby členové organizované skupiny dopustit trestných činů zpronevěry a podplácení. Toho se dopouštěli proto, aby si zajistili výhodu při následném sázení.

Co se týče oné zpronevěry, k dosud známým 849 964,50 korunám nelegálně vyvedeným z Plzeňského krajského fotbalového svazu za fiktivní seminář rozhodčích přibyly v průběhu roku další dvě částky, dohromady za 1 548 166 korun. Také ty zmizely z Plzeňského KFS, jen na papíře šly na vybavení pro rozhodčí mládeže a na sportovní vybavení. Policie má údajně za to, že padly právě na sázky, které Berbr, Rogoz a další pokládali na jimi ohnuté zápasy.

Kam se případ za rok posunul?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud