9. listopadu 2021 • 17:30

U hřiště v suchu... Vychytávka pro fotbalové mámy dorazí i do Česka

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co všechno lidi nevymyslí... V Americe jsou v komunitě tzv. fotbalových maminek hitem přenosné stany, které umožňují zapáleným matkám mladých talentů dívat na své ratolesti a být v pohodlí a chráněné před rozmary počasí.



„Je to praktická pomůcka, která je pro americké rodiče doprovázející děti na sportovní utkání typická,“ potvrzuje Martin Rajnoch, majitel společnosti Partystanyhned.cz, která se výrobou stanů zabývá. „V Americe je tohle úplně normální. Maminka si postaví stan hned vedle hřiště a může se svými dětmi strávit v klidu celý den. My sedačky obalené průhlednou stanovou plachtou vyvíjíme pro příští rok. Chceme je nabízet i obchodům s rybářským zbožím.“

Stany ve světě, ale i v Česku, stále častěji také plní roli mobilních hal. Ty využívají taneční školy nebo sportovní kluby při soustředěních či turnajích.

Vychytávka pro fotbalové mámy, bude i v Česku...
Vychytávka pro fotbalové mámy, bude i v Česku...

„Když postavíme stan deset na dvacet metrů, získáme dvě stě metrů čtverečních, což může být pro třicet dětí, které tam pak mohou hodinu a půl tančit nebo cvičit s lektorem. Jde o optimální řešení, kdy chcete být venku a zrovna vám nepřeje počasí,“ říká Rajnoch.

Zakrýt podobným stylem jde dokonce i plavecký bazén.

„Pod stanem jde provozovat veškeré míčové sporty, kdy jsou nebo byla pravidla upravena tak, aby se nekopalo ani neházelo vysoko, ale jen při zemi. Stavěli jsme například stan pro lukostřelce, tam také nepotřebují výšku,“ vysvětluje Rajnoch.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud