28. prosince 2021 • 20:54

Etická komise opět řešila Berbra a spol. Zasedání se protáhlo, co tresty?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Etická komise Fotbalové asociace ČR se v úterý znovu zabývala kauzou údajné korupce kolem bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra a s ním spojených osob. Zasedání se protáhlo a výstup komise zveřejní až ve středu kolem poledne.



Komise už v minulém týdnu vynesla v kauze první verdikty. Vyšehradský klub potrestala vyloučením z třetí ligy a přeřazením do Pražského přeboru za to, že se s vědomím bývalého sportovního ředitele Romana Rogoze opakovaně dopustil disciplinárního prohřešku v podobě úplatkářství a narušení regulérnosti soutěže.

Rozhodčím Jiřímu Musilovi, Zdeňku Kovalovi a Miloši Vitnerovi komise zakázala osm let působit ve fotbale a zároveň jim uložila pokutu 25 tisíc korun. Miroslav Svoboda nesmí 18 měsíců zastávat funkci delegáta.

Na úterním zasedání se komise podle vyjádření předsedy Jana Eisenreicha z minulého týdne měla zabývat další větví aféry. „Písemné usnesení z dnešního zasedání bude vyhotovené zítra kolem poledne, kdy jej budeme také komunikovat,“ řekl novinářům tiskový mluvčí asociace Michal Jurman.

V aféře, která odstartovala vloni říjnu, bylo policií obviněno 20 lidí. Více než polovina z nich včetně Berbra a Rogoze už ale z FAČR vystoupila a etická komise s nimi nemůže vést řízení.

Kriminalisté tvrdí, že ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí ligy řídila organizovaná zločinecká skupina. Podle médií šlo hlavně o utkání Vyšehradu, který v sezoně 2018/19 postoupil z ČFL do druhé ligy. Zápasy měly být ovlivňovány i za účelem sázek. Asociace má v kauze jako poškozená strana přístup k policejnímu spisu, etická komise může rozhodovat bez ohledu na probíhající trestní řízení.

S Krmenčíkem jsem měl super vztah, ale asi se nepoučil, říká top hláškař Limberský
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud