Premium
2. července 2022 • 05:00

MS v Kataru na O2 TV? ČT nabídla podíl. Musí to dávat smysl, říká šéf

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká televize vlastní obchod plný lahůdek. Mistrovství světa ve fotbale, hokejovou extraligu, olympijské hry. Jenže jí začínají docházet peníze, a tak o ně možná přijde. O jejich kus nebo možná o celé. Část už dokonce nabízí domácí konkurenci. „Mohu potvrdit, že jsme ohledně vysílacích práv k mistrovství světa v Kataru byli osloveni,“ říká Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV.



Veřejnoprávní televize už od roku 2008 pracuje s koncesionářským poplatkem 135 korun. K navýšení o patnáct korun, což je přání ředitele Petra Dvořáka, schází politická vůle. A tak jí nezbývá než se uskrovnit.

V následujících dvou letech, tedy 2023 a 2024, chce ušetřit přes 900 milionů korun. Kde? Různě, ale také na kanálu ČT sport.

A to z pohledu diváka dost výrazně. „Zvažujeme, zda vůbec budeme schopni dát nabídku na vysílání hokejové extraligy,“ prohlásil Jiří Ponikelský, šéf ČT Sport, pro server Seznam Zprávy. A přiznal také, že část práv na podzimní fotbalové mistrovství světa v Kataru už nabídl na českém trhu jinému vysílateli.

Komu? Může jich být i více, ale s určitostí to platí pro O2 TV. „Mohu to potvrdit,“ říká její šéf Marek Kindernay. Stanice v tuto chvíli nabídku zvažuje. „Nyní si ji interně vyhodnocujeme. Je zřejmé, že Česká televize si bude chtít udržet

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud