7. října 2022 • 12:05

FAČR ještě horší než Slavia! Tvrdík kritizuje výběr šéfa sudích pro Čechy

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
23
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamal ho výkon Slavie, která ve třetím duelu Konferenční ligy prohrála s Kluží 0:1. Ještě víc ale Jaroslava Tvrdíka, klubového šéfa, ve čtvrtek večer rozladila jiná zpráva. Novým šéfem Řídící komise rozhodčích pro Čechy se stal Rudolf Špoták, bývalý sudí s kontroverzní pověstí. „Absurdní a nepochopitelné,“ reagoval na Twitteru předseda slávistického představenstva.



Devětatřicetiletý Špoták je od února hejtmanem Plzeňského kraje, v minulosti však dlouho působil jako rozhodčí. V letech 2011 a 2012 řídil dvě utkání, po kterých si jedna ze stran na jeho výkon hodně hlasitě stěžovala.

Teď Špoták bude rozhodovat o nasazování rozhodčích na utkání v Čechách, tedy v soutěžích od ČFL a níže. A rozhodnutí české fotbalové vlády se ne každému líbí.

„Zápas se nám nepovedl, ale ještě máme čas na reparát. Vedení FAČR nás ve špatném výkonu dokázalo ještě výrazně překonat,“ napsal krátce po nezvládnutém zápase s Kluží na Twitter šéf Slavie Jaroslav Tvrdík s odkazem na článek serveru iSport.cz.

„Je to absurdní a nepochopitelné. Pan hejtman by nominaci neměl vyslyšet, jeho veřejná funkce a tato pozice nejsou slučitelné!“ doplnil v reakci na Špotákovo jmenování. Výkonný výbor FAČR Špotáka schválil jedenácti hlasy, složením komise se bude zabývat na příštím zasedání.

Tvrdík mimo jiné na Twitteru v reakci na jednoho z fanoušků také připustil, že trávník v Edenu není v poslední době ani zdaleka ideálně připravený. „Máte pravdu, moje odpovědnost,“ napsal s tím, že se klub pokusí situaci zlepšit.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
23

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud