Štěpán Filípek
28. prosince 2023 • 19:15

Všichni do Belmonda! Jak muž(i) z Olomouce ovládli žebříček hlášek

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle tu ještě nebylo! Poprvé v historii žebříčku TOP 50 hlášek českého fotbalu (kompletní pořadí ZDE>>>), který sestavuje deník Sport, je vítěz takříkajíc kolektivní. Stali se jím totiž fanoušci reprezentace, kteří po skandálu tří hráčů národního týmu oslavili výhru 3:0 nad Moldavskem a postup na EURO skandováním „Všichni s náma do Belmonda, hej, hej!“. Je v něm celý příběh, vlastně všechno: megaprůšvih i národní schopnost všechno zlehčit. Tragikomedie českého fotbalu.



Už léta existují ankety o slovo roku. V Česku jím byly třeba uprchlík, viróza, motýle, Antibabiš nebo koronavirus. Letos se objevila nečekaná konkurence a alespoň v nejpopulárnějším domácím sportu number one: Belmondo.

Noční podnik v historickém centru Olomouce, ukrytý v někdejších městských hradbách, i přilehlá třída Svobody se staly místem, kudy kráčely, či spíše vrávoraly dějiny českého fotbalu.

Právě zde se po remíze 1:1 v Polsku a dva dny před superdůležitým vrcholem kvalifikace EURO s Moldavskem ocitli reprezentanti Jan Kuchta, Jakub Brabec a Vladimír Coufal a byli kvůli tomu vyřazeni z týmu. Belmondo se rázem zařadilo mezi nejslavnější místa spjatá s bujarou zábavou hráčů národního týmu jako Hotel Praha, bohužel již zbouraný, U Ševce Matouše nebo bar Kozička.

Ještě dnes, víc než měsíc po os(t)udné události nepřestává fascinovat, že se zmíněné trio (podle všeho vyzvednuté nedávnou olomouckou posilou Filipem Novákem) vyrazilo po otvíračce ve 22.00 za bavendem zrovna do Belmonda. A že se tam taky objevil člen výkonného výboru fotbalové asociace Tomáš Neumann.

„Ostrava má svou Stodolní, a my v třikrát menší Olomouci máme tu svou taky – začíná a končí Belmondem. Kdo v noci něco znamená, musí tam. Když už v žádném baru nemají hosty, tak v Belmondu jsou vždycky. Je to zrcadlo nočního života v Olomouci,“ přibližuje znalec místních poměrů Jiří Kubíček, dlouholetý sportovní ředitel Sigmy.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud