13. dubna 2008 • 00:00

V Mostu se bude hrát zápas o záchranu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zřejmě rozhodující souboj v boji o záchranu čeká v pondělní dohrávce 25. kola první ligy fotbalisty Mostu a Bohemians 1905.



Zřejmě rozhodující souboj v boji o záchranu čeká v pondělní dohrávce 25. kola první ligy fotbalisty Mostu a Bohemians 1905. Domácí předposlední celek tabulky má zatím před svým soupeřem dvoubodový náskok a prohra by pro Pražany nejspíš znamenala konec nadějí. Domácí trenér Robert Žák to ale tak nevnímá. "I po tomto zápase bude před námi ještě pět kol, což znamená patnáct bodů. My se na klokany připravujeme stejně jako na každý jiný zápas, protože pro nás je důležitý každý souboj od prvního kola. Postavení týmů v tabulce a asistence televizních kamer však ale asi trochu přidává zápasu na vážnosti," míní Žák. V pondělí může počítat s kompletním kádrem. "Soupeř měl dobré zápasy, které nedotáhl, stejně jako my, do úspěšného konce. Očekávám oboustranně bojovný zápas a odpovídající úroveň boje o záchranu," dodal Žák. Jeho protějšek Michal Zach po odchodu Zbyňka Busty převzal celek Bohemians 1905 ve čtvrtek. Mužstvo na jaře ještě nevyhrálo, ale na podzim proti Mostu vybojovalo jedno ze svých tří ligových vítězství. Na výhru venku však Bohemians 1905 v tomto ligovém ročníku stále čekají. "Udělali jsme změnu, jedeme na předzápasové soustředění, protože to je velmi důležitý souboj a musíme v přípravě udělat vše pro úspěch. Od čtvrtka jsme se věnovali taktické přípravě a věřím, že budeme dobře připraveni. Na hráčích vidím chuť, kabina žije tímto zápasem. Jsme odhodlaní se poprat o vítězství. Bude pod námi hořet tráva, nasazení a vůle jsou na naší straně," řekl Zach. Postrádat ovšem bude střelce jediného gólu do sítě Kladna Rezka, který má čtyři žluté karty. "Už z toho plyne jedna změna v sestavě. Zkoušíme na tréninku různé varianty a doufáme, že vybereme tu správnou jedenáctku. Nejdůležitější je víra ve vítězství. Ta z nás musí být cítit," dodal Zach. Předpokládané sestavy: Most: Švenger - Loos, Webster, Studík, Škoda - Mendy, Gedeon, Šisler, Oboya - Brandon, Rilke. Bohemians: Zich - Marek, Rada, Nikl, Šmarda - Moravec, I. Hašek, Morávek, Bartek - Slezák, Škoda. Absence: nikdo - Rezek (ŽK).

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud