5. září 2008 • 14:30

Kraus bušil do Řepky

Autor: Horst Strnad
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nesmlouvavý šéf obrany fotbalové Sparty, na jedné straně „král blikanců“, označovaný za šílence. Na druhé srdcař, který by za svůj klub položil život.



Tomáš Řepka se včera stal hostem talkshow Jana Krause „Uvolněte se, prosím“.

Hned na úvod si Řepka prohlédl zblízka červenou kartu. „Jo, to dobře znám,“ přiznal. „Všichni mi říkali, ať sem nechodím. Ale já chtěl pana Krause poznat, tak jsem kývl,“svěřil se v zákulisí sparťan tělem i duší.

A pro moderátora si přinesl netradiční dárek. Slávistický dres! „Jsem totiž první sparťan, který k vám na natáčení přišel. Furt tu máte slávisty,“ opřel se do svého hostitele Řepka. A dodal i to, co si o červenobílém dresu myslí.

„Je to nejzbytečnější věc na světě a ještě k tomu sešívaná. A ta hvězda tady...“ pobavil diváky a pečlivě zpracovával v ústech žvýkačku. Uklidnila ho. Před natáčením dokonce požádal režiséra Vojtěcha Nouzáka, zda ji může mít.

Jan Kraus svého partnera nešetřil. A Řepka si musel prohlédnout i záběry ze svého běsnění v Teplicích v průběhu minulé sezony. „Pramení to z toho, že chci vyhrávat a udělám pro to všechno, i když třeba ublížím sobě, týmu a všem. Prostě nemám tu míru,“ přiznal známý bouřlivák a vyznal se ze svého vztahu ke Spartě. „Je to pro mě všechno.“

Dalším tématem rozhovoru brilantního moderátora s křemenným bekem byla pověstná Řepkova tvrdá hra. „Na soupeře dělám hudry, hudry. A samozřejmě to funguje,“ přiznal se Řepka ke své oblíbené zastrašovací taktice.

Půl hodiny čelil víceméně záludným otázkám. Někdy obstál, jindy se nepatrně zadrhl. Došlo na poměry v českém fotbale, „lásku“ k rozhodčím i na to, že Tomáš je prý doma pohodář.

Největší perla? „Mám statistiku. Z ní vím, že žádný hráč, kterého jsem fauloval, nestonal déle než týden, maximálně deset dnů. Hraju tvrdě, ale fair play,“ prohlásil.

Diváci můžou vidět střet brilantního moderátora s nesmlouvavým obráncem Sparty dnes ve 21.35 na ČT 1. Dalšími hosty Jana Krause jsou Kateřina Kristelová a Filip Urbanec.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud