15. října 2008 • 10:00

Vízek: Křetínského neměli učit ofsajd

Autor: Sport
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový reprezentant a útočník Dukly Praha Ladislav Vízek odpovídal čtenářům internetového portálu deniksport.cz. Vízek se v rozhovoru podělil o své názory na českou nejvyšší soutěž, pražskou Spartu, reprezentaci i zahraniční fotbal.



Jak se dívá na situaci ve Spartě a hlavně na osobu šéfa klubu Křetínského? "On se v tom plácá a dělá chybu za chybou. Je sympatický, mladý, ale do fotbalu se nehodí. Nechá se ovlivnit řečma, to je konec, neměli mu vysvětlovat ani ten ofsajd."

"A od Hřebíka si nechat vysvětlovat pravidla? To je průšvih..." dodal v dalším dotazu.

Proč Gambrinus liga uvadá?, odpověděl: "Je to hráči. Simulují, kouskují hru. To se musí změnit, řekl Vízek. "Ale zase nechci, abych byl tak kritický jako Luhový," dodal vtipně se smíchem.

Pak se ale vrátil k původní otázce.

"Náš fotbal nemá rytmus, pak se na to nedá koukat. Vím, kde nás tlačí bota, ale já to na golfovém hřišti nevyřeším. Musí to udělat Ivan Hašek. Je škoda, že nevyhrál předsedu ČMFS. Bohužel to dostali bombarďáci Košťál a spol.," řekl.

Vízkovi se nelíbila ani brutalita v nedávném derby Sparta - Slavia (1:4).

"Divím se, že Jarolím má pořád nohu, to je zázrak. Svaz přitom vyhlásil boj proti brutalitě a pak přijde derby a jsou v něm tak uděsný dva zákroky. Nikdo si po zápase na nic nestěžoval, nechali to být. V Německu se kouknout na záznam a dodatečně viníka potrestají. Svaz neudělal nic. To je příklad za všechny. Tohle se musí změnit," podotkl.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud