19. listopadu 2009 • 12:26

Epidemie příušnic se u fotbalistů Olomouce nepotvrdila

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Epidemie příušnic se u fotbalistů Olomouce zatím nepotvrdila. Všech dvanáct ohrožených hráčů dnes prošlo testy. Ve stavu nemocných zůstali jen dva fotbalisté prvního týmu, u nichž se příznaky nemoci objevily už dříve.



Pondělní utkání s Teplicemi by se tedy mělo hrát. ČTK to dnes řekl ředitel olomouckého klubu Jiří Kubíček."Testům se dnes podrobilo dvanáct hráčů, kteří nevěděli, zda nemoc prodělali v dětství, nebo byly pochybnosti o jejich očkování.

Nemoc se zatím u nikoho neprokázala, i když se to s ohledem na inkubační dobu může ještě změnit," řekl ČTK Kubíček krátce poté, co se od týmového lékaře dozvěděl výsledky.

Právě dlouhá inkubační doba příušnic staví dnešní výsledky testů do relativní roviny. Příznaky onemocnění se totiž mohou projevit až v průběhu dvaceti dnů. "Nikdo nemůže s určitostí říct, jestli se v dalších dnech neobjeví jiné případy. Zatím o odklad nejbližšího utkání nežádáme. Kdyby se ale objevily další případy, pak bychom asi museli na situaci nějak adekvátně zareagovat," uvedl Kubíček.

Podle trenéra Zdeňka Psotky mají zdravotní problémy ještě tři další hráči, které ale schvátila běžná viróza, respektive angína. "Ale za současného stavu budeme v pondělí hrát," upozornil olomoucký kouč.Nákaza prý přišla od hráčů rezervního týmu.

"Přišlo to z juniorky, v ní to asi pár hráčů má. Z áčka to má zatím jen jeden, druhý má příznaky. No a krom toho máme v týmu pár viróz, ale to se doufám poddá a budeme se moci chystat na pondělní zápas," dodal Kubíček, který také s onemocněním podobným chřipce ulehl do postele.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud