28. ledna 2010 • 10:50

V Manchesteru létaly při derby vzduchem lahve

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové derby mezi Manchesterem United a Manchesterem City? Hotové peklo. Vášně živené rivalitou a incidentem z nedávného utkání propukly i ve středečním zápase, při kterém fanoušci United zuřivě házeli na útočníka Bellamyho lahve a mince.



Už před odvetou semifinále Ligového poháru to bylo kolem stadionu Old Trafford jak na vojenských manévrech. Davy fanoušků se během středečního večera postrkovaly, nadávaly si, situace každou chvíli hrozila vypuknutím větších nepokojů. Manchesterská policie musela zatknout 11 lidí.

A horko bylo i při samotném zápase. Nejhůř bylo, když se krátce po poločase jedna z opor City, potetovaný útočník Craig Bellamy, vydala kopat roh. Bellamy věděl, že za zády bude mít nepřátelsky naladěný houf fanoušků United. Co se ale stalo, překonalo i jeho očekávání.

Micah Richards z Manchesteru City ve srážce s Darrenem Fletcherem z United.Foto ČTK

Z povykujícího tábora fanoušků najednou přiletěla mince a trefila Bellamyho do hlavy. Útočník se v bolestech sehnul a v tu chvíli ho jen těsně minula letící láhev s nedopitým pivem. Zasáhnout ho, mohlo být hodně zle.

Problém nastal i tak. Za nepřístojnosti diváků hrozí United dočasné zavření stadionu i další tresty. Anglie je na fanouškovský vandalismus hodně citlivá, dají se tedy očekávat přísné postihy.

Co tak rozběsnilo fotbalové fandy? Mimo jiné to, že Bellamy je známá firma. Raubíř, který si v září pospíšil pomoci pořadatelům, když při zápase United se City vtrhnul na hřiště fanoušek soupeře. Přestože se to celé od něj odehrávalo poměrně daleko, fotbalista tehdy nelenil, přiběhnul k fanouškovi drženému pořadateli a jednu mu vrazil.

Takhle Bellamy v září nafackoval příznivci United:

Mezi fotbalisty obou týmů se navíc zhoršily vztahy po prvním semifinále Ligového poháru, ve kterém se Carlos Tevéz před týdnem hádal s Garym Nevillem, až mu ikona United ukázala zdvižený prostředník.

Ve středu se ze dvou znepřátelených fanouškovských skupin mohla radovat ta oděná do červeného. United vyhráli 3:1, smazali tak předchozí porážku 1:2 ze hřiště soupeře a postoupili do finále anglického Ligového poháru proi Aston Ville.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud