10. dubna 2010 • 15:05

Al-Káida hrozí: Zaútočíme na fotbalové MS

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovým světem se plíživě začíná šířit strach z teroristického útoku při mistrovství světa v Jihoafrické republice. Teroristická organizace napojená na Al-Káidu oznámila pomocí videa na internetu, že zaútočí při zápase Anglie - USA!



Do Rustenbergu, který leží asi 70 kilometrů severně od Johanesburgu, se 12. června sjedou desetitisíce fanoušků obou týmů a právě ti by podle deníků Daily Mail a Telegraph měli být cílem teroristů.

"Mohly by zemřít až stovky těchto křižáků v publiku," prohlásil Udába bin Samit z alžírské odnože Al-Káidy. Potenciálním terčem prý ale mohou být i Nigerijci, Němci, Italové, Slovinci či Francouzi, kteří se "podílejí na sionisticko-křižácké kampani proti Islámu.

Tato konkrétní hrozba přidělala další vrásky organizátorům prvního šampionátu na africké půdě. Ti jsou od začátku pod velkým tlakem, který ještě podpořil útok na reprezentaci Toga při Africkém poháru.

"Kdybychom měli podlehnout hrozbě terorismu, tak by se mistrovství nemohlo odehrát v Jihoafrické republice ani nikde jinde," prohlásil generální sekretář Mezinárodní fotbalové asociace FIFA Jerome Valcke.

"Jsme svobodní a můžeme slavit co chceme kdekoliv na světě. Jako management organizace, která šéfuje světovému fotbalu, víme, že je tu hrozba. Ale kvůli takové hrozbě nezrušíme světový šampionát," dodal představitel FIFA.

Nicméně podle Daily Mailu jsou šéfové bezpečnostních sekcí organizačního výboru z ohlášeného útoku hodně nervózní a hrozbou se velmi vážně zabývají.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud