4. srpna 2010 • 11:05

Buď silnější! Brankáře Greena uměle šikanují

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta hrozná chyba ho bude pronásledovat snad do konce života. Anglický brankář Robert Green nemůže na minelu z fotbalového mistrovství světa zapomenout ani zkraje nové sezony. Když hrál s West Hamem přípravu proti Ipswichi, diváci na něj celou dobu bučeli. Tým se tedy rozhodl, že bude Greena na podobné přijetí systematicky připravovat. V tréninku je teď vystavován učiněné šikaně spoluhráčů, aby šel do sezony psychicky zocelený.



Už i bez toho musí mít psychiku na dranc. Robert Green udělal při šampionátu v JAR hroznopu chybu, která stála Anglii výhru nad USA. Pak už ho trenér Fabio Capello nepostavil, pro vlast se stal symbolem krachu na turnaji. Čas zatím nic nesmazal, o tom se Green přesvědčil hned na začátku další sezony.

Jakmile totiž chytal za svůj West Ham v přáteláku proti Ipswichi, fanoušci na něj naštvaně pískali a bučeli. Pořád mu nemůžou tu zatrolenou chybu zapomenout. Po utkání vypadal, že ho to hodně sebralo, klub se tedy rozhodl, že ho na takovou fanouškovskou nenávist připraví. Dlužno říct – dost svéráznou metodou.

Podívejte se na chybu brankáře Greena proti USA:

Neuvěřitelná chyba Roberta Greena
Video se připravuje ...

Jeho kluboví spoluhráči teď dostali jeden jasný příkaz: zkoušejte Greena v tréninku stále urážet, ponižujte ho, vysmívejte se mu. Jen tak půjde gólman podle trenérů Hammers do nové sezony zocelený a psychicky silný, nějaké fanouškovské pokřiky ho už nerozhodí.

Anglický list Daily Mail připomíná, že k něčemu takovému přistupují kluby Premier League celkem často. Když chtějí brankáře připravit na nepřátelské prostředí, postaví při tréninkových penaltách pár jeho spoluhráčů za branku s úkolem, aby se pokusili gólmana rozhodit.

Noviny v téhle souvislosti poznamenávají, že nejde ani zdaleka o nejbláznivější tréninkovou metodu v historii sportu. „Baseballisté Moises Alou a Jorge Posada si kdysi močili do dlaní, aby měli pevnější úchop pálky a aby se jim nedělaly mozoly. Boxeři v 50. a 60. letech pro změnu pili kravskou krev, aby do sebe dostali hodně vitaminů,“ psal Daily Mail.

Robert Green pouští asi nejhloupější gól své kariéry
Robert Green pouští asi nejhloupější gól své kariéry

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud