19. listopadu 2010 • 14:18

Nedvěd: Překvapilo mě, když Mourinho zavolal

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd si před novináři vzpomněl na to, jak jej kontaktoval José Mourinho a lákal ho do Interu Milán. „Překvapilo mě to,“ přiznává s odstupem času.



Portugalský taktik José Mourinho telefonoval Nedvědovi bezprostředně poté, co se dověděl, že ukončil angažmá v Juventusu.

„Byl jsem velmi překvapen, když jsem uslyšel jeho hlas,“ řekl Nedvěd listu Gazzetta dello Sport. „Nejprve mě pochválil, a pak říkal, že mě potřebuje, aby vyhrál Ligu mistrů.“

Pavel Nedvěd nastoupil do rozlučkové exhibice Vladimíra Šmicra proti SlaviiFoto Michal Beránek (Sport)

Nedvěd ale Mourinha, nynějšího kouč Realu Madrid, okamžitě odmítl. „Moje srdce by mi nikdy nedovolilo hrát za Inter,“ vysvětlil.

V rozhovoru také přiznal, že se ho agent Mino Raiola po ukončení smlouvy v Juventusu snažil přemlouvat, aby kopačky na hřebík nevěšel.

„Ve hře bylo několik nabídek z Itálie a zahraničí, jenže já bych si sám sebe v jiném dresu představit nedokázal,“ uvedl Nedvěd.

Někdejší kapitán národního týmu tak v květnu 2009 ukončil kariéru. U fotbalu však zůstal. Momentálně je členem představenstva Juventusu, kam jej dosadil Nedvědův přítel a prezident klubu Andrea Agnelli.

„Jsem pořád nablízku celému týmu a komunikuji s představiteli klubu. Kdokoliv potřebuje pomoc, pomůžu mu,“ dodal.

Mino Raiola
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud