12. prosince 2010 • 03:41

Šmicer či Nedvěd. Kalendář ČMFS je plný hvězd

Autor: Blesk Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavná minulost dostala na kalendář fotbalového svazu dvanáct osobností. Slavnou budoucnost mají symbolizovat děti, které s hráči pózují na fotografiích. Své vlastní dítě ale prezentuje jediný Vladimír Šmicer, který se nechal vyfotit se synem Jiřím. Když se přičte Šmicerův tchán Ladislav Vízek, je tahle rodina zastoupena hned třemi členy…



Ladislav Vízek je na rodinu pyšný. „Šmicer tam patří určitě. A když on, tak tam musím být i já. On je tam s Jiříkem za sportovce, já mastím karty, takže reprezentuju hazardní hráče,“ usmívá se.

Přitom právě s Vízkovým focením vznikl problém. „Dítě, které jsme k němu vybrali v castingu, nedorazilo, rodiče s ním stáli v zácpě kvůli nehodě,“ říká Jakub Ludvík, autor fotografií, a dodává: „Fotilo se na Julisce a tak jsme vytáhli kluka z tréninku Dukly. Jemu se nechtělo. Focení mu nevadilo, ale zmeškal trénink, z toho byl nešťastný.“

Vízek si vybavuje, jak ho uklidňoval. „Říkám mu, chlapče, neboj, ta fotka vejde do dějin. Byl zakřiknutej a ještě ho rozcuchali, ale dopadlo to dobře.“
Jirka, syn Vladimíra Šmicera, se v kalendáři ocitl proto, že sám jeho táta tuhle možnost nabídnul. „Oni se k sobě hodí, nebyl důvod odmítnout,“ zdůvodnil to Ludvík.



Děti vybírali bývalý mluvčí fotbalového svazu Petr Svěcený a fotograf. „Šlo nám o to, aby každý snímek ladil. Třeba dívka focená s Ivanem Haškem má vlasy vyčesané jako hřívu, což je odkaz na lvíčka,“ říká Svěcený.

„S Pavlem Nedvědem pózuje blonďák, což připomíná, jak kdysi vypadal sám Pavel. A s Tondou Panenkou holčička půvabná jako panenka…“ přidává Jakub Ludvík.

V kalendáři ČMFS se objevují slavné tváře a děti – budoucnost fotbalu
V kalendáři ČMFS se objevují slavné tváře a děti – budoucnost fotbalu

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud