20. září 2010 • 17:10

Na Lapači se zpřísní bezpečnostní opatření

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Vsetíně se zpřísní bezpečnostní opatření při hokejových zápasech na zimním stadionu Na Lapači, kde hraje svá utkání místní druholigový klub. Všechny návštěvníky rizikových zápasů budou čekat například bezpečnostní prohlídky a na stadion také nebudou vpuštěni podnapilí lidé. ČTK o tom dnes informovala mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová.



Důvodem pro zpřísnění pravidel je incident z nedávného utkání mezi hokejisty Vsetína a Havířova. Kvůli výtržnostem některých fanoušků hostujícího týmu, při kterých létaly na hrací plochu světlice, musel být zápas předčasně ukončen.

"Před každým utkáním, které bude na základě dostupných informací považováno za rizikové, budou před vstupem na stadion vyžadována všechna zákonem stanovená opatření," uvedla starostka Vsetína Květoslava Othová, která se na tom dohodla se zástupci Valašského hokejového klubu a státní i městské policie.


Prohlídky by měly zamezit tomu, aby se fanouškům na stadion podařilo pronést nebezpečné předměty, pyrotechniku nebo alkohol. "V průběhu všech hokejových zápasů bude na zimním stadionu možno prodávat pouze desetistupňové pivo," popsala starostka další z bezpečnostních opatření.

Pro hokejové fanoušky to bude mimo jiné v praxi znamenat i to, že budou muset na zápasy chodit s předstihem. Tím by se měl vytvořit časový prostor pro plynulý průběh bezpečnostních kontrol.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud