31. října 2012 • 21:12

Konečně! Lev zlomil mizérii, Chabarovsk díky Surovému porazil 5:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha porazili v Kontinentální lize Amur Chabarovsk 5:2 a ukončili sérii osmi proher. Nováček soutěže, jehož podruhé vedli místo odvolaného trenéra Josefa Jandače asistenti Jiří Kalous a Vitalij Karamnov, získal tři body i díky dvěma gólům útočníka Tomáše Surového.



Lev začal cestu za ukončením černé série zostra. Už ve 3. minutě se dostal do vedení, když po Klepišově přihrávce zakončil do prázdné branky Christensen. Poté ale led Tipsport areny opanovala nuda a nic zajímavého se nedělo až do závěru první třetiny.

V něm se hostům podařilo Pražany zaskočit. Nejprve po čtyřech sekundách využil přesilovou hru Osipov a osm sekund před koncem úvodní části po Chárově chybě v rozehrávce dostal Amur do vedení Pyörälä.

Domácí se ale rychle otřepali. Již po 54 sekundách druhé třetiny vyrovnal po samostatné akci Surový. Následně byl blízko třetí branky Loginov, který dokázal od modré prostřelit Pöpperleho. Opora Lva ale ještě předtím, než puk přešel brankovou čáru, zasáhla hokejkou.

Před brankou Chabarovsku se to v první třetině pořádně mlelo
Před brankou Chabarovsku se to v první třetině pořádně mlelo

Další minuty patřily domácím, aktivní byl zejména Klepiš. O třetí gól se ale v přesilové hře postaral Surový, který si tak připsal sedmou branku v dresu Lva. Slovenský reprezentant mohl ve třetí třetině zkompletovat hattrick, ale další gól nepřidal.

Následně za Pöpperlem zazvonila tyč po Osipovově střele v přesilové hře, vyrovnat se ale Amuru nepodařilo. Naopak se prosadili opět domácí, v početní výhodě si na Klepišovu přesnou přihrávku najel Němec a přiblížil Lva vytoužené výhře. Poslední slovo měl Mikuš při power play hostů, podpořené vyloučením Klepiše.

"Dnes jsme měli výborný pohyb, hráli do těla a hlavně jsme konečně proměňovali brankové příležitosti, což nás dovedlo k cennému vítězství. Hlavně z pohledu psychiky. Už jsme ho potřebovali," řekl po zápase trenér Kalous. Lev vyhrál poprvé od 1. října, kdy uspěl na ledě Jekatěrinburgu. V domácím prostředí zvítězil naposledy 24. září.

Kalousův protějšek Hannu Jortikka označil za klíčový faktor zápasu nedostatek obránců Amuru. Chabarovsk nastoupil jen s šesti beky, Korovkin ale dostal v polovině zápasu trest na pět minut a do konce utkání, deset minut si na trestné lavici odseděl i Ožiganov.

"Takže jsme prakticky pořád museli hrát na pět obránců, což nebylo jednoduché. Navíc do toho přišly přesilovky a oslabení, což byl celkově problém. Pro nás to byl jednoduše špatný zápas," řekl finský kouč.

Branky a nahrávky: 3. Christensen (Klepiš, Škoula), 21. Surový (Porseland), 34. Surový (Mikúš), 53. Němec (Klepiš, Řepík), 60. Mikuš - 19. Osipov (Petružálek, Jaakola), 20. Pyörälä (Hytönen). Rozhodčí: Zacharov, Čerenkov - Michajlevič, Něstěrov. Vyloučení: 5:4, navíc Korovkin 5 min. a do konce utkání, Ožiganov (oba Chabarovsk) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4711.
Lev Praha: Pöpperle - Němec, Oystrick, Porseland, Škoula, Chára, Krejčík, Mikuš - Klepiš, Vrána, Christensen - Hossa, Mikúš, Surový - Řepík, Novotný, Bartečko - Birner, J. Svoboda, Sekáč. Trenéři: Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.
Chabarovsk: Murygin - Osipov, Ožiganov, Piganovič, Loginov, Korovkin, Jaakola - Petružálek, Hytönen, Pyörälä - Tarasov, Fisenko, Stepanov - Šitokov, Korotkov, Juňkov - Kosourov, Litovčenko, Buturlin. Trenér: Hannu Jortikka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud