12. září 2011 • 09:14

Extraliga v pátek nezačne. Kvůli pohřbu Jana Marka

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový ročník hokejové extraligy nezačne v pátek, jak se původně plánovalo. Vedení soutěže podle informací deníku Sport jedná o tom, že start ligy odloží, protože právě v pátek by měl proběhnout pohřeb Jana Marka. Hrát se s největší pravděpodobností začne až druhým kolem v neděli.



Marek spolu s Josefem Vašíčkem a Karlem Rachůnkem zahynul při letecké tragédii speciálu s hokejovým týmem Jaroslavle.

V neděli uctili památku zesnulých reprezentantů fanoušci na Staroměstském náměstí v Praze, v týdnu by pak měly proběhnout jednotlivé pohřby - pravděpodobně ve středu, ve čtvrtek a v pátek.

"V pátek proběhne pohřeb Jana Marka, od jeho rodiny jsme obdrželi žádost, aby se první kolo extraligy přesunulo," řekl deníku Sport ředitel extraligy Stanislav Šulc.

"Už o víkendu jsme oslovili kluby, jak by se k případnému přesunutí stavěly. Odezva je zřejmá, v pátek se patrně hrát nebude," informoval Šulc.

Extraliga tak pravděpodobně začne v neděli druhým kolem, úvodní zápasy by se dohrály v průběhu sezony.

Arcibiskup pražský a primas český Dominik Duka
Arcibiskup pražský a primas český Dominik Duka

Už před pátečním posledním rozloučením s Janem Markem proběhnou pohřby Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka. S Rachůnkem se budou mít šanci ve středu rozloučit i fanoušci - pietní akce proběhne ve 12 hodin na zlínském náměstí, pak bude soukromý obřad pouze pro nejbližší.

Pohřeb Josefa Vašíčka proběhne v Havlíčkově Brodě ve čtvrtek, fanoušci mu vzdají čest zřejmě ve středu před prvním zápasem první ligy.

I Janu Markovi budou moci vzdát hold i jeho příznivci - poslední rozloučení pro veřejnost proběhne v pátek v jindřichohradeckém kostele Nanebevzetí Panny Marie od 10 hodin. Poté bude následovat smuteční obřad pro rodinu a uzavřený okruh nejbližších.

Vstoupit do diskuse
6
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud