27. května 2011 • 22:33

Lukáš Krajíček a Libor Pivko posílí Minsk

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté Lukáš Krajíček a Libor Pivko se stali posilami Dinama Minsk, které v Kontinentální lize trénuje český kouč Marek Sýkora. Osmadvacetiletý obránce Krajíček působil v uplynulé sezoně v kádru českého mistra Třince a reprezentoval i na nedávném bronzovém mistrovství světa v Bratislavě.



O tři roky starší útočník Pivko hrál naposledy v Nižněkamsku, kam zamířil v průběhu minulého ročníku z Pardubic.

Krajíček se tak vydává na další zahraniční angažmá, před loňským příchodem do Třince strávil 11 let v zámoří. Loni si zahrál v dresu Philadelphie i finále Stanleyova poháru. "Jednání jsou v cíli, Lukáš v pátek odpoledne podepsal s běloruským klubem roční smlouvu," řekl serveru hokej.cz hráčův zástupce Pavel Maršoun ze společnosti SAI.

O Krajíčkově odchodu do KHL se mluvilo už v průběhu uplynulé sezony, ale obránce nakonec setrval v Třinci. Ve hře údajně byly Kazaň, Magnitogorsk nebo Atlant Mytišči. "Lukáš dostal několik nabídek, poté se rozhodl pro Minsk.

Důvodů je víc. Finanční podmínky, kvalitní tým, perspektiva. V klubu působí český trenér Marek Sýkora, který Lukáše dobře zná. Minsk navíc Krajíčka dlouhodobě sledoval," dodal Maršoun.

Na zahraniční angažmá v Evropě se Krajíček, který má na kontě i stříbro z mistrovství světa v Rize z roku 2006, vydává poprvé. V NHL odehrál za Floridu, Vancouver, Tampu Bay a Philadelphii 328 utkání a připsal si 72 bodů za 11 branek a 61 asistencí.

V 34 duelch play off přidal pět přihrávek. V dresu Třince zaznamenal v 66 duelech včetně play off 27 bodů za devět gólů a 18 přihrávek.

Pivko v dresu Nižněkamsku nasbíral v 28 utkáních včetně bojů o Gagarinův pohár 11 bodů za šest branek a pět asistencí. Předtím působil bývalý hráč Havířova a Zlína téměř pět let v Pardubicích, kam přišel po tříletém angažmá v zámoří. Hrál v nižší AHL v Milwaukee na farmě Nashvillu, který mu dal v NHL příležitost v jediném utkání.

V uplynulé sezoně působili v Minsku z Čechů pod Sýkorovým vedením obránce Tomáš Mojžíš a útočník Petr Sýkora, s kterými se klub po skončení smluv rozloučil. Dinamo naopak nově angažovalo také slovenského zadáka Jaroslava Obšuta, který naposledy hrál za Atlant Mytišči, a amerického beka Toma Preissinga z Astany.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud