22. února 2012 • 18:09

Kašpar s Novotným poslali Astanu do play off ruské KHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Jiří Novotný a Lukáš Kašpar pomohli shodně gólem a asistencí Astaně k vítězství 3:2 nad Spartakem Moskva a zajistili Barysu jistotu postupu do play off KHL.



České duo kazašského týmu v důležitém duelu nejprve zařídilo srovnání na 1:1, po asistenci Kašpara se prosadil Novotný pouhých 23 vteřin po vedoucím gólu soupeře. V prodloužení si hokejisté role prohodili a Kašpar přesným zásahem poslal tým do vyřazovací části.

I o teoretickou možnost postupu do play off naopak vůbec poprvé v KHL přišel soupeř z Moskvy, který v Západní konferenci už nemůže předstihnout městského konkurenta CSKA.

Dvě nahrávky si dnes v zápase proti Kazani připsal omský útočník Roman Červenka. Avangard zvítězil 4:3 a díky zaváhání Ufy v Chanty Mansijsku se posunul do čela Černyševovy divize.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Kazaň 4:3 (za domácí Červenka 0+2), Barys Astana - Spartak Moskva 3:2 v prodl. (za domácí Novotný 1+1, Kašpar 1+1), Chanty Mansijsk - Ufa 4:3 po sam. nájezdech, Čeljabinsk - Viťaz Čechov 2:3 po sam. nájezdech, Jekatěrinburg - Čerepovec 1:0 v prodl., Magnitogorsk - Nižněkamsk 2:3 v prodl., Nižnij Novgorod - Dinamo Minsk 6:4 (za hosty Irgl 0+1), Petrohrad - Novokuzněck 5:2, Atlant Mytišči - Chabarovsk 1:4 (za hosty Růžička 1+0, Petružálek 0+1), Dynamo Moskva - CSKA Moskva 1:0, Dinamo Riga - Novosibirsk 3:2 po sam. nájezdech.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud