3. července 2012 • 10:16

Královský plat Radulova! V CSKA si vydělá jako Jágr v Omsku

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V KHL je z toho letní přestupová bomba. Alexandr Radulov podepsal smlouvu s CSKA Moskva. V Rusku si mnou ruce, že mají zpátky prý nejlepšího evropského hokejistu. V NHL jsou zase docela rádi, že se 25letého bouřliváka zbavili. Jeho krátké angažmá v Nashvillu vzbudilo spíš rozpaky, teď má tradičnímu a kdysi velmi úspěšnému ruskému klubu vrátit zašlou slávu a pomoci mu na ztracené pozice. Dostal za to i královsky zaplaceno.



První odhady hovořily o ročním platu 1,2 miliardy rublů (155 milionů korun). Jurij Nikolakev, jenž Radulova zastupuje, to však ostře popírá. „Taky jsem něco slyšel, ale je to nesmysl! Kde se tyhle pověsti vzaly? Nejraději bych zvednul telefon a zeptal se těch expertů, jak na to přišli,“ rozhorlil se v rozhovoru pro deník Sovětskij sport.

Nikolajev připustil, že Radulov dostal v CSKA lepší plat, než měl v Ufě, kde hrál před svým odchodem do zámoří. „Ta částka není vyšší, než kolik vydělával Jaromír Jágr v Avangardu,“ doplnil.

Příjem českého útočníka v Omsku se pohyboval kolem sedmi milionů dolarů ročně (140 milionů korun). Za podstoupení hráčských práv ovšem musel CSKA navíc zaplatit Ufě vysoké odstupné. „Přesnou sumu neznám, mohu ji jen odhadovat,“ mlžil Nikolajev „Ale pět až šest milionů dolarů za nejlepšího hráče Evropy není zase tolik,“ dodal.

Podle Sovětského sportu se skutečná výše kompenzace dosahuje dokonce 8 až 8,5 milionu dolarů. Každopádně nový generální manažer CSKA Sergej Fjodorov chtěl ulovit ruskou superstar se zcela jasným záměrem. A Radulov sám si to moc dobře uvědomuje.

„Ve vedení CSKA pracují vzdělaní lidé, kteří vědí, čeho chtějí dosáhnout, a hlavně, znají způsob, jak na to. Platí to i o podpoře hokeje v Moskvě a konkrétně mezi fanoušky armádního týmu. Taky věřím, že v nové sezoně budeme mít dobrý tým a budeme bojovat o vysoké pozice. Včetně Gagarinova poháru,“ prohlásil Radulov.

Martin Hanzal bojuje o puk s navrátilcem do sestavy Radulovem.
Martin Hanzal bojuje o puk s navrátilcem do sestavy Radulovem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud