17. července 2012 • 07:17

Jste moc dobří, slyšeli Češi v Astaně a dostali padáka. Kvůli olympiádě

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jste moc dobří, proto vás tu nechceme. Nevšední vysvětlení se dostalo českým hokejistům v kazašské Astaně, která se rozhodla propustit ofenzivní trio Novotný, Kašpar, Kreps. Místo nich obstarají elitní formaci týmu KHL domorodci.



Dostat Astanu do play off nadnárodní ruské ligy, to byl obvyklý úkol pro legionáře. Světoví šampioni Jiří Novotný s Lukášem Kašparem věděli jak na to, loni je doplnil další reprezentant Kamil Kreps. Všemu je konec, včera přišel docela záhadný vyhazov.

Novotný potvrdil spekulace ruského tisku, podle nichž se kazašská hokejová chlouba rozhodla stavět na svých hráčích, aby z toho těžil národní tým.

„Je to tak. Celkově vzato jde o překvapivé rozuzlení, ale o zase tak čerstvou novinu ne,“ reagoval pro Sport stabilní člen české reprezentace.

„S klukama už jsme měli nějakou dobu náznaky, že do příští sezony v Astaně nenastoupíme. Bylo nám řečeno, že klub bude sázet hlavně na Kazachy. Národní tým sestoupil z elitní skupiny mistrovství světa, jejich velkým cílem je dostat se na olympiádu v Soči a podřizují tomu všechno.“

Rodilí Kazaši hráli v Astaně doposud spíš vedlejší roli, za tahouny byli jiní. To se změní.

„Pokud by v týmu zůstalo tolik cizinců jako doposud, Kazaši by samozřejmě nedostávali potřebný prostor na ledě, nebyli by vyhraní. A pak by asi těžko obstávali v důležitých zápasech v jejich reprezentaci. Takhle nám to bylo podáno,“ doplnil Novotný.

Jak on, tak jeho kumpánové by neměli mít problém sehnat rychle adekvátní náhradní angažmá jinde. Ať už v KHL nebo jinde po Evropě.

Hráči Barysu se o nepřítomnosti úderného českého tria dozvěděli v neděli. „V rámci toho nám vedení klubu na společném setkání představilo plán tréninků a úkolů, které nás čekají. Myslím si, že Barys jejich odchodem (Čechů) neztratí na síle,“ prohlásil suše útočník Roman Starčenko.

Jiří Novotný s Lukášem Kašparem odehráli v Astaně dvě sezony, Novotný zvládl 155 zápasů, v nichž vstřelil 34 gólů, Kašpar se prezentoval 40 brankami ve 114 partiích. Kamil Kreps si v minulém ročníku KHL připsal 10 tref v 58 utkáních.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud