27. září 2012 • 11:54

Jednička draftu má v KHL zastavenou činnost, musí se vrátit do OHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nail Jakupov je oficiálně hráčem Edmontonu Oilers, ale jako plno hráčů ze zámoří využil možnost zahrát si během výluky v Evropě, konkrétně za Nižněkamsk. KHL talentovanému hráči ale teď pozastavilo činnost, protože transfer nepřešel přes Mezinárodní hokejovou federaci (IIHF).



Podle IIHF mladík nemohl podepsat s ruským týmem smlouvu, když jeho transferkartu nevydala Kanadská hokejová federace a následně ji nemohla zaregistrovat ani IIHF. Přitom Jakupov odehrál za Nižněkamsk už dvě utkání (0+0).

Práva na hvězdičku ruského hokeje teď vlastní tým OHL Sarnia Sting, kam se musí Jakupov vrátit. Pokud tedy během výluky chce hrát. Ruská hokejová federace už dostala za porušení oficálních postupů od IIHF pokutu 5000 švýcarských franků.

Osmnáctiletý útočník se může v případu odvolat do 1. října, údajně jde o nedorozumění ve výkladu kontraktu Jakupova s Edmontonem.

"Dle názoru IIHF je smlouva dvoucestná, dle našeho je jednocestná. Tímpádem by Jakupov mohl hrát v Rusku," řekl generální ředitel Nižněkamsku Rafik Jakubov.

Za Sarnii odehrál budoucí lídr Oilers poslední dvě sezony a ve 107 utkáních si připsal 80 branek a 90 přihrávek. "Věřím, že budu hrát ve svém rodném městě, udělám všechno proto, aby se to podařilo," napsal na Twitter.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud