24. ledna 2013 • 11:05

Petružálek: Arťuchina nenávidíme a budeme s ním tak jednat

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vážně zranil finského obránce Janneho Jalasvaaru a poslal ho nejméně na tři týdny do nemocnice. Jevgenij Arťuchin v sobotním zápase Petrohradu proti Dynamu Moskva soupeře surově zbil a způsobil mu vážné zranění oka. Od disciplinární komise dostal trest na tři zápasy. „V Dynamu ho nenávidíme. Podle toho s ním budeme jednat,“ vzkázal český útočník Jakub Petružálek.



Ruský mamut Arťuchin v první třetině neunesl čistý souboj u mantinelu, Jalasvaaru napadl zákeřně zezadu a pěstmi ho poslal k ledu. Do svého soka mlátil i poté, co bezmocně ležel. Od rozhodčích dostal trest na dvě plus pět minut a do konce utkání. Disciplinární komise následně zastavila Arťuchinovi činnost na tři utkání.

Jeho surové počínání odsoudili další aktéři utkání. „Zákrok našeho obránce byl čistý, z pohledu rozhodčích v pořádku. Ale to, co následovalo, v pořádku nebylo. Jevgenij napadl našeho hráče zezadu. V každém případě, i kdyby rozhodčí předtím chybovali, Arťuchin neměl právo udělat to, co provedl,“ řekl Petružálek v rozhovoru pro server sportbox.ru.

Petružálka zákrok obra z Petrohradu pěkně naštval.Foto Profimedia

Jalasvaara utrpěl vážné zranění oka, na oční bulvě má dvoumilimetrovou prasklinu. Na led by se mohl vrátit nejdřív za tři týdny, ale taky může skončit kariéru.

„A to měl ještě štěstí. Kdyby rána šla o pár milimetrů doleva, mohly být následky mnohem horší,“ uvedl Valerij Konov, lékař Dynama.

„Udeřil Fina několikrát do hlavy. Kdyby dal o něco silnější ránu, mohl ho i zabít,“ přidal se bývalý tvrďák Alexandr Judin. Trest na tři zápasy pro Arťuchina za jeho nelidské chování přijde mnohým příliš humánní a shovívavý. Někomu připadá až směšný.

„Jeden zápas dostal za hrubost, druhý za to, že se takového přestupku dopustil opakovaně, třetí za bitku, nebo jak to nazvat,“ pravil šéf disciplinárky KHL Valerij Kamenskij. „Probírali jsme to dlouho a neměli stejný názor. Ale většina hlasovala pro tři utkání,“ dodal.

„Co provedl, bylo strašné. Nebyla to obyčejná bitka,“ pokračoval Petružálek. „Janne ležel na ledě a Jevgenij do něj pořád řezal. Trefil ho do oka, nevypadá to s ním dobře. Nechápu, proč to Arťuchin udělal. My v Dynamu ho za to nenávidíme. Podle toho s ním budeme jednat a vypadá to, že si to s ním vyřídí i kolegové z jiných týmů,“ prohlásil Jakub Petružálek, který nedávno přišel do Dynama z Chabarovsku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud