4. května 2013 • 10:51

Blaťák opouští po letech Ufu, podepsal na dva roky Omsku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Miroslav Blaťák mění po šesti sezonách v Ufě v Kontinentální lize působiště a bude hrát za Omsk. Mistr světa z roku 2010 se dohodl s vedením Avangardu na dvouleté smlouvě.



"Posílit obranu před novou sezonou patří k našim hlavním úkolům. Miroslav Blaťák je zkušený obránce, zvýší spolehlivost defenzivy, navíc dokáže bodovat a pomoct k vyšší produktivitě i spoluhráčům," komentoval příchod třicetiletého zlínského rodáka generální manažer Omsku Jurij Karmanov.

"Vůdčí roli hrál i v české reprezentaci," dodal na adresu Blaťáka, jenž má ze světových šampionátů také stříbro z roku 2006 a bronz z loňska. Na nynějším mistrovství světa chybí.

Za Ufu nastupoval od roku 2007, kdy přišel do klubu ze švédské Mory. Hned ve své první sezoně vybojoval s týmem ruský titul, v roce 2011 získal také Gagarinův pohár za triumf v KHL. Letos jeho tým vypadl ve čtvrtfinále s Kazaní.

laťák si připsal ve 14 zápasech play off sedm asistencí. V základní části měl v 38 zápasech bilanci 5+6. Mistr extraligy se Zlínem z roku 2004 je momentálně jediným českých hráčem v kádru Omsku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud