Jakub Hlaváč
14. května 2013 • 10:35

Půjde Červenka do Petrohradu? Rusové získali od Lva práva

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Touží po české hvězdě. Už dlouho. V Petrohradu by rádi oblékli do hokejového dresu s hvězdou Romana Červenku, už minulé léto po jeho službách hodně bažili. Teď na něj získali z pražského Lva práva pro KHL. Opačným směrem poslali práva na beka Michala Jordána a Fina Teemu Ramstedta.



Plánovali za něj vysázet tři miliony dolarů. Vloni v létě se mocný SKA snažilo na Romana Červenku získat práva od Omsku a střelce si uzmout. Nepochodilo. Teď udělalo poněkud lacinější obchod. S Čechy.

Je velice pravděpodobné, že na stůl mistra světa z roku 2010 přistane nabídka na královské bohatství a místo v mužstvu, které rok co rok zoufale touží získat Gagarinův pohár a léto co léto pořádá závody ve zbrojení se svými konkurenty.



Červenka současnou sezonu začal ve Lvu (na podzim ho vykoupil z Omsku i s bekem Martinem Škoulou), po startu NHL se přesunul do Calgary. Právě zámořská liga byla pro něj největším sportovním cílem, nicméně ochutnal v ní časy sladké i hodně hořké.

Z 39 zápasů vydoloval 17 bodů (9+8), byly duely, kdy hrál v prvním útoku i takové, kdy se vešel jen mezi náhradníky na tribunu. Flames ho zkoušeli, teď na něj mají v rámci NHL přednostní právo. Musí s nimi jednat jako s prvními.

Pokud se ovšem někdejší opora Slavie nevrátí na východní frontu, kde dominoval v barvách Avangardu, za dva ročníky zvládl 110 partií a v nich 102 bodů (55+47). Gazprom disponuje značnými přesvědčovacími prostředky.



Ve Lvu se naopak rozšiřuje legie Seveřanů. Útočník Teemu Ramstedt je třetím Finem, v kádru jsou i čtyři Švédové. Pražané naopak nestojí o služby třineckého střelce Martina Růžičky.

Profil Teemu Ramstedta:
Pětadvacetiletý útočník je odchovancem IFK Helsinky. V sezoně 2005/2006 byl nejproduktivnějším hráčem juniorské SM-Liigy s 49 body z 38 utkání a také se odbyl premiéru v „A“ týmu. To měl již za sebou zkušenosti z reprezentační „16“,“17“ a „18“. O rok později pomáhal TPS Turku. V sezoně 2008/2009 se opět vrátil do IFK a během tří sezón odehrál 179 utkání a vyprodukoval 101 bodů.
Pro následující dva roky změnil působiště v rámci Finska a jeho novým zaměstnavatelem se stalo Blues Esppo. Za jeden a půl sezony v tomto týmu stihl 91 utkání a získal 57 bodů. Ročník 2012/2013 dokončil v SKA Petrohrad, které si ho vyhlédlo na závěr sezony. Naskočil do 23 zápasů a připsal si 9 bodů.
V minulém ročníku si také odbyl premiéru v reprezentaci, když naskočil do 6 utkání.

Roman Červenka v této sezoně ochutnal zámořskou NHL, teď si ale na něj dělá zálusk movitý ruský Petrohrad. Bude se český útočník stěhovat zpátky do Evropy? V KHL si už zahrál i v barvách pražského Lva
Roman Červenka v této sezoně ochutnal zámořskou NHL, teď si ale na něj dělá zálusk movitý ruský Petrohrad. Bude se český útočník stěhovat zpátky do Evropy? V KHL si už zahrál i v barvách pražského Lva

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud