21. října 2013 • 22:21

Lev zdolal Rigu až po nájezdech, Pražané vyhráli po třech zápasech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha porazili v Kontinentální lize Dinamo Riga 2:1 po samostatných nájezdech a ukončili sérii tří porážek. Duel rozhodl útočník Jakub Klepiš, který proměnil hned tři nájezdy. Lev začal snahu o ukončení série porážek aktivně, od první minuty se tlačil do útoku, stejně jako v předešlých duelech se jim ale nedařilo v koncovce.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 10. • 19:30
HC Lev Praha
HC Lev Praha
2:1
ONLINE
21. října
19:30
Dinamo Riga
Dinamo Riga
Góly

Domácí: 17:34. Jaakola, . Klepiš

Hosté: 07:48. Szczechura

Sestavy

Domácí: Engren (Lukáš) – Ševc, Nakládal, Jaakola, O'Byrne, Gragnani, Němec, Kubalík, Humphries – Novotný (C), Azevedo, Klepiš – Birner, Vrána, Řepík – Sekáč, Zackrisson, Thörnberg – Ridderwall, Tatiček, Cingel.

Hosté: Tellqvist (Sedláček) – Rekis, Ozolinš, Pujačs, Robinson, Lavinš, Sotněks, Augstkalns – Hossa, Wilson, Polák – Pavlovs, Kuzmenkovs, Škvorcovs – Bukarts, Szczechura, Indrašis – Niživijs, Dzerinš, Meija.

Rozhodčí

Stadion

Tipsport Arena, Praha

A hosté to dokázali využít. Pražané nevyužili první přesilovku, Dinamo, v sestavě s českým útočníkem Polákem, hned první prohřešek domácích potrestalo. V 8. minutě otevřel skóre Szczechura, jeden z trojice hráčů Rigy v minulé sezoně hrajících za český tým.

V 15. minutě mohl vyrovnat Cingel, brankář Tellqvist však jeho slibnou šanci zlikvidoval. Švédskou oporu hostů překonal nevydařenou tečovanou střelou Jaakola.

Pražané měli i nadále herní převahu, často hráli v útočném pásmu, přidat druhý gól se jim ale nepodařilo ani v řadě početních výhod. Engrena, který se v brance Lva představil po osmi zápasech, prověřil jen Wilson. Chybu Gragnaniho ale potrestat nedokázal.

S blížícím se koncem normální hrací doby bylo jasné, že tým, který dokáže vstřelit druhý gól, bude hodně blízko výhry. Velkou šanci si ale nikdo vytvořit nedokázal. Ani Riga v Praze nedokazovala, že jí v Západní konferenci KHL patří třetí místo a vyhrála čtyři z posledních pěti zápasů.

Utkání tak dospělo do prodloužení. Hned v 61. minutě trefil hostující Wilson tyč, když poté Lev nevyužil krátkou přesilovku čtyři na tři, rozhodly o zisku druhého bodu samostatné nájezdy.

Zejména díky Klepišovi se nakonec z výhry radovali domácí, Klepiš totiž proměnil tři nájezdy za sebou. Nyní Lev čeká série čtyř zápasů na kluzištích soupeřů, začne v sobotu v Jaroslavli, doma se opět představí až 13. listopadu.

ONLINE zápasu Lev Praha - Dinamo Riga >>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud