16. září 2015 • 10:54

Trenér Říha se Slovanem válí! Vyhrál v KHL už čtyřikrát v řadě

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dluhy, nejistá účast v KHL, veletoče kolem obsazení trenérského postu a lepení sestavy. Nemilé bylo léto hokejového Slovanu Bratislava. Ale teď tým trenéra Miloše Říhy válí. Z posledního tripu vytěžil osm z devíti možných bodů, vyhrál už čtyřikrát v řadě.



Zachytit začátek, vybudovat si pozici v první osmičce. Takové byly vysněné plány bratislavského Slovanu na startu KHL. Zatím se je daří naplňovat. Miloš Říha svým svěřencům naordinoval pracovitý, poctivý hokejový styl. A ten funguje.

Důkazem je první výjezd na stadiony soupeřů, který přinesl i ceněný triumf na ledě Dynama Moskva (2:1), následovala výhra v Podolsku (5:2) a zakončen byl v Záhřebu (3:2p). Z toho všeho vyplývá šestá příčka v Západní konferenci.

„Jsme rádi, že jsme zvládli i třetí zápas a dovezli jsme si osm z devíti bodů, to je vynikající bilance. Teď si dopřejeme malinký oddych, regeneraci a připravíme se na domácí sérii,“ burcoval obránce Tomáš Starosta své spoluhráče.

Klání v Chorvatsku bylo rozehráno dokonce na plný zisk, hosté vedli v páté minutě 2:0. „Start výborný, pak jsme udělali menší chybu a trenér nás nabádal, abychom nelítali. Bylo to hodně nahoru dolů, museli jsme to zklidnit,“ popisoval Marek Viedenský průběh zápasu.

Taktiku se dařilo držet, jenže 28 sekund před koncem vyrovnal Marek Kvapil, kterému do šance nešťastně přihrál brankář Barry Brust. V prodloužení pak definitivně rozhodl právě Starosta a díky tomu si jeho celek může užívat luxusní postavení.

Už ve čtvrtek se budou Bratislavští pokoušet navázat na své výsledky před vlastními tribunami proti trápícímu se Petrohradu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud