4. prosince 2015 • 13:17

Horor v KHL! Bek zblokoval střelu obličejem, má poraněný mozek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

KHL prožívá hrůzné chvíle. Jen několik dnů poté, co soupeřova brusle rozřízla krk Vitaliji Sitnikovi, utrpěl další hráč vážné zranění. Obránce Čerepovce Nikolai Stasenko si lehl do střely tak nešťasně, že ho puk zasáhl do obličeje. Podle prvních informací utrpěl vážné poranění hlavy.



Za obětavost zaplatil až příliš vysokou daň. Stasenko chtěl ulehčit práci českému brankáři Jakubu Štepánkovi tím, že zblokuje střelu. Jenže tvrdý projektil ho trefil přímo do obličeje. Padl na led. Český brankář okamžitě volal o lékařskou pomoc a na stadionu zavládlo ticho. Led opustil na nosítkách za bouřlivého aplausu. Byl při vědomí, ale první informace nejsou optimistické…

Byl sice schopný hýbat končetinami, zatím nenastaly žádné komplikace, ale podle vedení soutěže utrpěl traumatické poranění mozku. Podle vyjádření klubu se do plného tréninku bude moct pustit až po čtyřech měsících. Spekuluje se však i o tom, že by to pro něj mohlo znamenat konec hokejové kariéry.

Stasenko má na kontě 254 utkání v KHL, pětkrát reprezentoval Bělorusko na mistrovství světa a jednou na olympijských hrách.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud