23. ledna 2016 • 18:10

Utkání hvězd KHL: Padlo 51 gólů, chytal Salák i raubíř Radulov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Západní konference porazili v Utkání hvězd Kontinentální ligy s rekordním počtem branek Východ 28:23. Sedmi góly se na tom podílel kanadský útočník Matt Ellison z Dinama Minsk, který se také postaral o nové maximum v osmileté historii exhibičních duelů. Na straně poražených se představila trojice českých hokejistů - brankář Alexander Salák a útočníci Vladimír Sobotka a Jan Kovář.



Zaplněný moskevský Ledový palác, který bude v květnu hostit mistrovství světa, sledoval uvolněnou hru. Východ sice šel v úvodu do trháku 4:0, ale pak se skóre přelévalo ze strany na stranu a nakonec nebývalou přestřelku ovládli hráči Západu. Dnešních 51 gólů překonalo dosavadních 34 branek z loňska, předloňska i z roku 2011.

Ellison sedmi brankami posunul dosavadní maximum Sergeje Mozjakina z Magnitogorsku, který šestigólové představení zopakoval i dnes. Diváci viděli vedle řady technických kousků i dlouhou power play nebo brankářský záskok útočníka Alexandra Radulova, který v závěru mezi tyčemi zastoupil při trestném střílení Ilju Sorokina. Zabránil tak Mozjakinovi, který se jako jediný hráč přestavil v Utkání hvězd KHL i poosmé, ve vyrovnání nového Ellisonova výkonu.

Dodatečně byl na Utkání hvězd nominován francouzský útočník Stéphane Da Costa z CSKA Moskva, který nahradil nemocného Ilju Kovalčuka z Petrohradu. V dovednostních soutěžích, které předcházely exhibici, vyhrál Východ nad Západem 3:2. Nejrychlejší střelu 163,12 kilometru v hodině předvedl slovenský obránce Milan Jurčina z Medveščaku Záhřeb.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud