4. října 2017 • 21:43

Čechům se v KHL dařilo! Jordán rozhodl, výhru vystřelil i Hanzl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Michal Jordán zařídil svým prvním gólem v sezoně KHL hokejistům Chabarovsku vítězství nad Jekatěrinburgem 3:2 v prodloužení. Zápas, v němž jeho tým neustále dotahoval náskok soupeře, ukončil v čase 62:47. Chabarovsk po sérii devíti porážek zvítězil podruhé za sebou.



Jordán čekal na první gól v dresu Chabarovsku, kam přišel po loňské sezoně strávené v Kazani, třináct zápasů. Dosud měl na kontě jen jednu asistenci. V prodloužení zápasu s Jekatěrinburgem si najel před branku a usměrnil puk nad pravý beton Jakuba Kováře. Český gólman kryl v utkání 30 střel, ale na víc než bod to nestačilo.

Jekatěrinburg po prohře přišel o třetí místo ve Východní konferenci. Připravil ho o něj Nižněkamsk, který si doma poradil s Omskem 5:4. Úvodní branku zápasu vstřelil domácí Andrej Nestrašil, jenž překonal krajana Dominika Furcha už ve druhé minutě, o vítězný gól se pak v přesilovce postaral Robin Hanzl. To už ale v brance Avangardu stál Furchův náhradník Oleg Šilin.

Nejproduktivnější český hráč sezony Jiří Sekáč z Kazaně si vylepšil bilanci na šest gólů a 12 asistencí. V utkání s Chanty-Mansijskem přihrál na první i poslední branku domácího celku, který Jugru zdolal 3:1.

Stále bez porážky procházejí ligou petrohradští obhájci Gagarinova poháru, kteří vyhráli i osmnácté utkání v sezoně a zatím ztratili pouhé tři body. Zápas v Ufě rozhodl tým SKA drtivým nástupem, už ve 14. minutě vedli hosté o tři branky a nakonec zvítězili 6:1. Nejlepší střelec mužstva Ilja Kovalčuk se trefil třikrát.

Kontinentální hokejová liga:

Chabarovsk - Jekatěrinburg 3:2 v prodl. (za domácí Jordán 1+0), Kunlun Red Star - Lada Togliatti 2:1, Vladivostok - Čeljabinsk 3:2 v prodl., Ufa - Petrohrad 1:6, Kazaň - Chanty-Mansijsk 3:1 (Sekáč 0+2 - Vitásek 0+1), Nižněkamsk - Omsk 5:4 (za domácí Nestrašil a R. Hanzl oba 1+0), Dinamo Minsk - Barys Astana 3:2 po sam. nájezdech, Dynamo Moskva - Jaroslavl 0:2 (Nakládal 0+1), HK Soči - Novosibirsk 3:4 v prodl. (za hosty Polášek 0+1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud