Ondřej Kuchař
Premium
2. srpna 2018 • 12:07

Na exkurzi za Jandačem. Pod Alpami řídí dril pro tým, který budí respekt

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z GA-PA | Ambice má ty nejvyšší. Boss Magnitogorsku Gennadij Veličkin nebere nic jiného než výhry. Noty k nim má napsat Josef Jandač. Pokud nebude jeho symfonie vítězná, kufry si může balit klidně hned v září. Prohry se v ocelovém městě neodpouští. To český kouč dobře ví. Proto v těchto dnech cepuje své nové chráněnce na soustředění v německém Ga-Pa. Deník Sport se tam vypravil na exkurzi a přináší i rozhovor s nejproduktivnějším hráčem týmu Mattem Ellisonem, který najdete v zamčené části článku.



Nedaleko německo-rakouských hranic rozložil svou tréninkovou základnu evropský hokejový gigant z Magnitogorsku. Překrásnou destinaci tradičně sportovního města Ga-Pa zvolil pro předsezonní soustředění už podesáté. Poprvé sem však přijel pod vedením českého trenéra Josefa Jandače .

„Nic nám tady nechybí, máme ideální podmínky. Prostředí je nádherné a zdejší stadion nám poskytuje maximální komfort. Z hotelu chodíme na zimák s Jirkou Kalousem pěšky, je to super procházka,“ popisuje kouč, který skončil po dvou letech ve funkci hlavního trenéra národního týmu a vrátil se na klubovou scénu.

S klubem je pod Alpami přesně týden. Olympijský stadion v Garmischi vybudovali už v roce 1935. Dělníci tehdy halu postavili během pouhých 106 pracovních dnů. Byla dokončena v prosinci, v únoru pak hostila olympijské hry.

Dnes v rekonstruovaném stánku hraje své domácí zápasy místní SC Riessersee, aktuálně tým třetí německé ligy. Stejně se mimochodem jmenuje i hotel, v němž kompletní tým Magnitky zrovna přebývá.

Když do města známého například pro své skokanské můstky přijedete dnes, uvidíte spoustu sportujících lidí. Ostatně jako vždy, Ga-Pa je totiž rájem všech aktivit. Nic ale na první pohled nenasvědčuje, že se zde připravuje na nový ročník KHL špičkový hokejový klub.

Kolem stadionu byl klid. „Co hledáte?“ otázal se nedůvěřivě rusky hovořící světlovlasý muž s výrazným knírem. Byl to viceprezident klubu a jeden z nejmocnějších šíbrů v hokejovém světě vůbec Gennadij Veličkin. Následovalo pozvání na kávu, pak se ale jal na tribunu bedlivě sledovat trénink pod vedením českého dua.

Na led vyjeli nejdřív brankáři a pár mladíků, poté přesilovkové formace a na závěr zbytek mužstva. Kalous nalepil na plexisklo složení formací a nákresy všech cvičení. Dopolední tréninková jednotka byla zaměřená na různé herní situace. Početní výhody, backchecking, hru před brankou, ale taky tvrdost v rozích a kolem mantinelů.

Na první dobrou si na ledě všimnete několika hráčů. Tím prvním je bezpochyby obrovitý, více než dva metry vysoký gólman Vasilij Košečkin. „Když si klekne, pořád má ramena nad horní tyčkou. Neskutečné,“ smál se Jandač. Ten o kvalitách ruského brankáře ví své, několikrát totiž stál mezi tyčemi sborné a byl soupeřem Čechů. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud