7. března 2019 • 20:13

Konec sezony pro Jandače! Magnitogorsk vypadl v 1. kole play off KHL

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Magnitogorsk s českým trenérem Josefem Jandačem má po sezoně. Ve čtvrtek prohrál v šestém utkání 1. kola play off KHL na ledě Ufy 2:3 v prodloužení a v celé sérii padl 2:4 na zápasy. V posledním utkání nepomohl ani gól Michala Bulíře. Ufa vyrovnala stav zápasu na 2:2 až 46 vteřin před koncem třetí třetiny, v prodloužení rozhodl Joonas Kemppainen.



Bulíř v 37. minutě využil přesilovku a vyrovnal na 1:1, když osamocený před brankářem Juhou Metsolou zakončil bleskovou kombinaci hostů. V play off se bývalý liberecký útočník prosadil podruhé.

Dvě sekundy před koncem druhé části hry vstřelil druhý gól Metallurgu ukázkovým blafákem po úniku americký útočník Nick Shore, ale v poslední minutě třetí třetiny pak skórovali i domácí. Teemu Hartikainen vyrovnal v power play 46 vteřin před koncem.

Magnitogorsk měl výraznou převahu, ale domácí brankář Metsola 46 střeleckých pokusů zastavil. V 72. minutě pak poslal Ufu do čtvrtfinále dorážkou zblízka další finský útočník Joonas Kemppainen.

Nakládal skóroval, Jaroslavl postupuje

Branka Jakuba Nakládala a spolehlivý výkon gólmana Alexandera Saláka pomohly hokejistům Jaroslavle k postupu do čtvrtfinále Kontinentální ligy. Lokomotiv zvítězil v šestém utkání úvodního kola play off v Soči 5:2, obránce Nakládal přidal ke gólu ještě asistenci.

Salák se poprvé v play off postavil do branky v předchozím zápase, kdy dostal přednost před Iljou Konovalovem. Lokomotivu hned vychytal vítězství s čistým kontem a v Soči na tento výkon navázal, i když v 11. minutě inkasoval jako první.

Nakládal v 31. minutě přihrál v přesilové hře na čtvrtý gól hostů, v závěru druhé třetiny si pak najel před branku na odražený kotouč a prudkou ranou zvýšil na konečných 5:2. Salák si připsal 25 zásahů.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:

Východní konference - 6. zápas:

Ufa - Magnitogorsk 3:2 v prodl. (za hosty Bulíř 1+0), konečný stav série 4:2.

Západní konference - 6. zápasy:

HK Soči - Jaroslavl 2:5 (za hosty Nakládal 1+1), konečný stav série 2:4;
Dynamo Moskva - Jokerit Helsinky 6:2, konečný stav série 4:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud