29. prosince 2019 • 16:19

Filippi dvěma góly zachránil Magnitogorsk, Langhamer poprvé s nulou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Filippi dal v Kontinentální lize dva góly a trefou sedm sekund před vypršením základní hrací doby uchránil hokejisty Magnitogorsku od domácí prohry s moskevským Dynamem. Metallurg nakonec zvítězil 5:4 po samostatných nájezdech. V závěru první třetiny přišli hosté o nejlepšího střelce ligy Dmitrije Jaškina, český útočník dostal trest do konce utkání za faul na Alexeje Běreglazova.



Filippi krátce poté vstřelil po přihrávce Andreje Nestrašila první gól po návratu do KHL a zvýšil na 3:1. Dynamo dokázalo skóre otočit a směřovalo k pátému vítězství za sebou, ale Filippi sedm vteřin před koncem třetí třetiny zaskočil při hře šesti proti čtyřem brankáře Alexandra Jerjomenka střelou k bližší tyči. Ve čtyřech ligových zápasech po odchodu z Liberce si připsal stejný počet bodů.

V nájezdech Filippi neuspěl, ale po gólech Erica O'Della a Andreje Loktionova získal bod navíc domácí Metallurg.

Brankář Marek Langhamer udržel poprvé v sezoně čisté konto a pomohl hokejistům Chabarovsku k výhře 2:0 ve Vladivostoku. Domácí hráči vyslali na českého reprezentanta 25 střel, z toho dvanáct v závěrečné třetině. Oba góly Amuru vstřelil Alexandr Gorškov.

Chabarovsk vyhrál popáté za sebou a v tabulce Východní konference se přiblížil k postupovým pozicím. Pětadvacetiletý Langhamer během této úspěšné série nastoupil dvakrát, při předchozím startu proti Dinamu Minsk ho ale v druhé třetině za stavu 0:3 nahradil Jevgenij Alikin.

Jakub Kovář odchytal v Nur-Sultanu jen polovinu zápasu, po čtvrtém inkasovaném gólu ho v brance Jekatěrinburgu vystřídal Leonid Fomin. Barys doma vyhrál 4:2.

KHL:

Vladivostok - Chabarovsk 0:2 (čisté konto Langhamer), Barys Nur-Sultan - Jekatěrinburg 4:2, Magnitogorsk - Dynamo Moskva 5:4 po sam. nájezdech (za domácí Filippi 2+0, Nestrašil 0+1),

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud