Premium
1. září 2021 • 11:10

Startuje KHL. Platový strop rozšířil okruh favoritů, překvapit může Traktor

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petrohrad, CSKA Moskva. Možná Kazaň. A pak? Dlouho nic. Takové byly v KHL léta pořádky, karty byly rozdány jasně. Loňským zavedením platových stropů se však balíček nanovo zamíchal. Kdo se stane vítězem partie ročníku, který dnes startuje? Okruh favoritů se rozšiřuje. Zemětřesení může způsobit třeba Čeljabinsk. „Ambice máme nejvyšší,“ přiznává gólman Traktoru Roman Will.



Dvacítka českých hráčů vstoupí do nové sezony KHL. Ročník odšpuntuje dnes repríza posledního finále mezi Omskem a CSKA Moskva, do akce tak jako první z Čechů půjde brankář Šimon Hrubec. Další budou následovat v příštích dnech.

Deník Sport kontaktoval dva jiné gólmany: Jakuba Kováře a Romana Willa. Jejich týmy se nacházejí v širším okruhu favoritů, mohly by zatápět těm nejsilnějším. „Když se zavedly platové stropy, počet favoritů se rázem rozšířil. Třeba letos bych vysoko viděl Jaroslavl, Čeljabinsk a Magnitogorsk,“ tipuje Kovář. „Doufáme, že my taky budeme patřit mezi ty nejlepší, máme nový tým, uvidíme, co předvedeme,“ přidává ke svému Jekatěrinburgu, kde se stále řeší pokračování hvězdného Pavla Dacjuka.

Že jmenoval mezi adepty na titul i Čeljabinsk, není náhoda. Podobně to vidí také ruští experti. „Současný Traktor docela připomíná Omsk z minulé sezóny. Liga se velmi srovnává, je velká šance, že na konci sezony budeme mít dalšího nového šampiona,“ předpovídá web championat.com.

A odpovědnosti se nezříká ani Will, který v Čeljabinsku drží vládu nad brankovištěm. „Cítím, že ambice jsou velmi vysoké. Přes léto přišli vynikající hráči, jak hokejově, tak lidsky. Kabina si opravdu sedla skvěle, mám z toho velmi dobrý pocit. Cíle vedení jsou nejvyšší, i kdyby ale nebyly, my sami dole v šatně cítíme sílu a chceme udělat úspěch,“ přiznává.

V černém dresu Traktoru ho čeká druhá sezona. „Oproti loňsku je to pro mě obrovský rozdíl. Věděl jsem, do čeho jdu. Znám všechny lidi na zimáku, spoluhráče. Předtím jsem šel absolutně do neznáma, do nové země. Teď je to jiné. Navíc před rokem tou dobou řádil covid. Byli jsme všichni v izolaci, nemohla za mnou ani rodina. Nebylo to příjemné. Letos jsem strašně natěšený. Znám soupeře, znám stadiony, poznal jsem proces cestování na zápasy. Jsem vážně plný očekávání,“ dodává s úsměvem.

To Kovář je ligovou legendou. V KHL už má odchytány přesně čtyři stovky zápasů. V minulém ročníku byl třetím nejlépe placeným hokejistou ligy. Bral

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud